Allsvenskan västra

TV: Bergs första historiska mål i Allsvenskan

ANNONS

Bergs IK hade en minst sagt intressant väg till Allsvenskan men i premiären visade man att man är att räkna med.

Bergs IK fick en gratisplats till det allsvenska kvalet efter att ha slutat fyra i Dam1an Östergötland ifjol. I första rundan mötte de IBK Alingsås som vann Dam1an i Västergötland. Berg vann hemma med 6-2 och förlorade borta med 3-4 och gick vidare med totalt 9-6 i målskillnad.

Men i play off 2 förlorade man mot AIK med 3-5 och sedan vann man andra matchen med 3-2. Eftersom båda lagen hade vunnit varsin match fick målskillnad avgöra och då gick AIK vidare med totalt 7-6 i målskillnad. Men eftersom det fanns en vakant plats i Allsvenskan så fick även den bästa kvalförloraren en plats i Allsvenskan och det var Berg som blev det med totalt 3 poäng och minus ett i målskillnad. Så på vägen hem i bussen fick Berg reda på att drömmen om den första säsongen i Allsvenskan blev sann. 

Förra helgen spelade Berg sin första match i Allsvenskan och man började med en seger direkt efter att ha besegrat Fröjered med 3-2 i sudden. I klippet ovan kan du se Bergs första Allsvenska mål som gjordes av backen Louise Crona.  

– Vi har många vassa skyttar i laget så för min del var det kul att kunna bidra framåt då jag annars jobbar mycket i försvar, säger Crona till Innebandymagazinet.

Hur kändes det att börja ert allsvenska äventyr med en seger?

– Med tanke på vår kommande tuffa säsong som nya i allsvenskan kändes det superbra att starta med en vinst. Vi ser alla fram emot att få visa vad vi går för.

Tidigare idag kunde Innebandymagazinet även avslöja att Berg värvat in en världsmästare för att laget ska nå nya höjder under säsongen. 

– Vi får med Julia in framförallt rutin och någon som varit på den absolut högsta nivån i både seriespel samt landslag men även att vi får in två ytterligare ögon och öron som kan se och uppmärksamma våra fantastiska tjejer vi har i laget.  

Den här artikeln handlar om: