Foto: Idrottsfoto
SSL

Två SSL-spelare har fått sina beslut från JN

ANNONS

Juridiska Nämnden har gjort sina beslut om Joel Ingesson och Tobias Lindström.

I seriepremiären mellan Mullsjö och Falun blev Mullsjöspelaren Joel Ingesson rapporterad till videogranskning för en situation med Emil Johansson. Videogranskningsgruppen(VG) valde att anmäla  Ingesson vidare till Juridiska nämnden för eventuell bestraffning. I sin motivering skrev bland annat VG följande:

– VG anser att Joel Ingessons agerande har varit brutalt utifrån regelbokens definition där handlingen i sig är att bedöma som hänsynslös eller ondsint. Detta utifrån att Ingesson i situationen från en position bakom motspelaren slår mot dennes fot utan intention och möjlighet att ta bollen samt att motspelaren befunnit sig i en utsatt position utan möjlighet att försvara sig mot slaget. Vidare har det även funnits förhöjd risk att Johansson skulle drabbas av skada till följd av slaget. 

Nu har Juridiska Nämnden tittat på anmälan och kommit fram till ett beslut:

– JN konstaterar att den anmälda sekvensen möjligen kunde ha föranlett bestraffning under match, men att den inte är av sådan art att den skall bestraffas enligt RF:s stadgar vare sig som en uppsåtlig våldshandling eller försök därtill enligt 14 kap 2 § 8 RF:s stadgar. JN finner inte heller att händelsen är att betrakta som ett otillbörligt uppträdande enligt p 7 i nämnda paragraf. Anmälan ska därför lämnas utan åtgärd och spelaren är därmed fri från ansvar avseende vad han anmälts för. 

Läs beslutet i sin helhet och Ingessons yttrande om händelsen här


Kolla in situationen med Joel Ingesson här

I andra omgången i mötet mellan Helsingborg och Kalmarsund drabbades bortalagets Tobias Lindström av ett matchstraff efter att ha skallat en motståndare. Nya regler angående matchstraff infördes i år som gör gällande att man blir automatiskt avstängd i en match och att Juridiska Nämnden ska granska fallet och bedöma om ytterligare bestraffning ska utdelas. Juridiska nämnden har nu tittat på sekvensen och beslutat att Lindström ska stängas av ytterligare fram till dess att utredningen är klar. 

– JN konstaterar att Tobias Lindström ska stängas av under utredning då anmäld förseelse sannolikt kommer att leda till avstängning. JN beslutar med anledning av ovanstående att stänga av Tobias Lindström under utredning från och med den 27 september 2022 från tävling/uppvisning gällande all innebandy.


Kolla in situationen med Tobias Lindström här

   

Den här artikeln handlar om: