Foto: Jimmy Palm
SSL

Kan Malmösänkaren se till att Lund vinner andra raka skånederbyt?

ANNONS

Lund har ett hemligt vapen som kan bli avgörande i kvällens skånederby - Malmösänkaren.

Ikväll är det julafton för alla skåpningar som älskar innebandy då det är dags för första skånederbyt i SSL mellan Lund och Malmö. Båda lagen har inlett säsongen med en förlust och en suddenvinst så vinnarna i kväll gör ett litet ryck i den interna skånekampen. 

– Jag är riktigt taggad och det är alltid kul att möta Malmö. Det är mycket känslor i de matcherna, säger Lunds Alexandra Ålund till Innebandymagazinet. 

Centern är född 2004 men hon har redan hunnit att spela tre säsonger i Svenska Superligan. Just nu går hon sista året på Malmö Idrottsgymnasium och det gör att detta blir en extra laddad match med tanke på att hon har Ellen Rasmussen, Yamou Njai och Tiltu Siltanen som instruktör. Det vill säga tre Malmöspelare som lärare. 

– Det är väldigt prestigefullt eftersom jag känner flera i laget och har de tre som instruktörer på mitt NIU-gymnasium. Men det är mest speciellt innan och efter matchen när man möter dem. Under matchen är det inget jag tänker på utan då kör jag bara. Men såklart är det en speciell situation förstås så jag försöker gå på lite hårdare mot just dem så att de inte ska få något utrymme, haha.

Du är inte rädd för att om du sänker Malmö ikväll kommer du råka ut för straffkommendering imorgon i skolan så att du för köra idioten själv eller liknande?  

– Haha, nej det tror jag inte. Om jag sänker dem kommer de nog bara hålla tyst imorgon i skolan.

Faktum är att sänka Malmö var Ålunds specialitet förra säsongen måste man ändå säga. Centern gjorde bara två mål på hela säsongen och båda var mot Malmö i den historiska vinstmatchen. 

– Jag vet inte varför jag bara gjorde mål mot dem förra säsongen men man tänder väl till lite extra mycket mot Malmö.

Vinsten i derbyt var också Lunds första seger någonsin mot storasyster i Svenska Superligan. Men enligt Malmösänkaren så kommer det att komma flera vinster regelbundet inom en snar framtid. 

– Vi har en ännu mer taggad trupp den här säsongen och jag tycker vi har knappat in på Malmö och jag tror inte att det dröjer länge till innan vi kommer att vinna flera matcher över dem än vad vi förlorar.

På tal om att sänka Malmö, hur många mål blir det från din klubba i kväll? 

– Jag hoppas att jag gör minst ett i alla fall. 

Se alla kvällens matcher på SportExpressen Play 


Highlights: Malmö-Lund 4-6

Se alla målen från förra säsongens sista skånederby

Den här artikeln handlar om: