Kungälv förlorade mot Vänersborg
Montage
Matchrapport

Vänersborg slog Kungälv på bortaplan

ANNONS

Vänersborg vann mötet i division 1 västra Götaland herr på bortaplan mot Kungälv, med 9-7 (4-2, 2-3, 3-2).

Vänersborgs tränare Frederick Söderblom:

– Vi är inte riktigt med i början men jobbar oss in i matchen. Vi följer matchplanen men hamnar i lite för mycket försvar. Kungälv är väldigt spelskickliga men vi har bra koll på deras diagonaler och skott.

Det var första segern för Vänersborg, efter 4-6 mot Mölndals IBF i premiären.

Vänersborg var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-4.

I andra perioden var det i stället Kungälv som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-6.

Vänersborg stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 5-6 till 5-9.

Erik Andreasson och Sebastian Dahlbom reducerade förvisso, men närmare än 7-9 kom inte Kungälv. Vänersborg tog därmed en stabil seger.

Noterbart är att Vänersborgs Tobias Andersson stod för sju poäng, varav två mål, Jon Lindgren gjorde tre mål och Andreas Ante Johansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Dessutom att Kungälvs Hannes Andersson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till två mål och Oscar Olsson hade tre assists.

I nästa match möter Kungälv Fristad borta på söndag 2 oktober 14.30. Vänersborg möter Floda fredag 30 september 19.45 hemma.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Kungälv besegrade på bortaplan av Träslövsläge Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås

Den här artikeln handlar om: