Tullinge förlorade mot Visby IBK

Visby IBK tog bonuspoängen borta mot Tullinge

Matchen i Allsvenskan norra herr mellan hemmalaget Tullinge och gästande Visby IBK var oavgjord vid full tid, 5-5. Först i förlängningen kom avgörandet, där Visby IBK spikade segerresultatet, 6-5 (2-1, 2-0, 1-4, 1-0). Anders Skoog blev matchhjälte för Visby IBK med sitt mål med bara 60 sekunder kvar i förlängningen.

Visby IBK:s tränare Joakim Bandholtz tyckte till om matchen:

– Givetvis skönt med seger, men vi borde ha avgjort den här matchen i andra perioden när vi spelade ut Tullinge. Men vi är i början av säsongen så jag kanske inte får vara allt för hård mot oss själva.

Visby IBK tog därmed andra raka segern, efter 11-4 mot Djurgården i premiären.

Visby IBK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-2.

I andra perioden var Visby IBK starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom två snabba mål i mitten av perioden av Markus Jovic och Eddie Nissen-Sandberg. I tredje perioden var det i stället Tullinge som hade greppet. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 4.00 innan Visby IBK avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Anders Skoog, på pass av Oscar Magnusson.

Noterbart är att Markus Jovic gjorde tre mål för Visby IBK och Albin Lundell hade tre assists.

Söndag 2 oktober 15.00 spelar Tullinge borta mot Falun Utv. Visby IBK möter Nykvarn Ungdom hemma i ICA Maxi Arena lördag 1 oktober 17.00.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan