Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

Nyblivna världsmästaren är redo för seriepremiär i Allsvenskan

ANNONS

RIG Umeås Ella Zetterstedt blickar fram emot seriepremiären och tänker tillbaka på guldet i U19-VM.

RIG Umeå är det enda laget i hela Sverige som aldrig blir äldre eller mer erfaret oavsett hur många säsonger de spelar i Allsvenskan. Varje år slutar de 8 mest rutinerade spelarna för att fyllas på med 8 nya talangfulla 16-åringar. Men till kommande säsong är RIG Umeå mindre erfaret på mycket länge då två spelare som skulle börjat i årskurs tre har hoppat av.

På försäsongen har det varit lite berg- och dalbana då man förlorade med hela 5-11 i Svenska Cupen mot seriekonkurrenterna IBK Dalen för att sedan slå en annan toppkonkurrent, Örnsköldsvik, i samma turnering med 5-2.     

– Jag skulle ändå säga att formen är bra. Vi är medvetna om att resultaten går upp och ned så här i början av säsongerna för oss på RIG. Vi har ett väldigt ungt lag i år eftersom vi inte är så många 3:or som det brukar vara, men 06:orna som kommit in håller en hög nivå och vi blir bara bättre och bättre för varje vecka som går. Vår inledning handlar mycket om att skapa sammanhållning och öva in främst försvarsspel. Mycket hårt jobb återstår men vi ser fram emot säsongen med spänning, säger Ella Zetterstedt, som går sista året på riksinnebandygymnasiet, till Innebandymagazinet. 

Förlust mot Dalen och vinst mot Örnsköldsvik som kanske är era två största huvudkonkurrenter om seriesegern kommande säsong. Vad drar du för växlar av det?

– Det är just dessa båda lag som är de kanske tuffaste att möta. Sedan är det många bra spelare och lag i hela serien så det kommer bli fight för oss i varje match.

Supertalangen från Landvetter var en av fyra 04:or som var med och vann guld i U19-VM nere i Polen för några veckor sedan. Och den upplevelsen sitter fortfarande i.  

– Jag njuter fortfarande. Inte minst skapade vi så många positiva minnen under hela denna landslagsresa och det känns fortfarande som att alla i laget är mina lagkamrater. Nu gäller det att ta det med sig det och arbeta med nästa målsättningar.

Powerforwarden stod för 1+2 under mästerskapet vilket kan tyckas lite i underkant med tanke på hur mycket poäng hon brukar ösa in. Men under VM hade hon en roll som hon normalt sett inte spelar i. 

– Jag vet inte om jag är en person som är ”nöjd” då det kommer till idrott och tävling. Det gäller att hela tiden arbeta framåt. Min målsättning var att få åka till VM och bidra till laget oavsett vad jag fick för uppgifter. Jag är väldigt tacksam för att jag fick den chansen och det var positivt att få mycket speltid.

– Min och min femmas uppgift var att spela mot motståndarnas förstafemmor och göra så att de inte hade boll eller kunde producera och på så sätt bereda väg för vår riktigt vassa producerande femma. Det var häftigt att få ett så stort förtroende och att få chans att kriga ner våra huvudkonkurrenters bästa spelare. Offensivt tycker jag att jag har mycket mer att ge. Nu blev det väldigt lärorikt att få förtroende i en helt annan roll än jag är van vid och jag är säker på att det kommer gynna mig framåt att jag visade att jag även klarar av andra roller än att vara poängspelare. VM-guldet var målet för mig och för laget och det tog vi med oss hem.

Idag är RIG Umeå sist ut att fullborda omgång 1 i premiäromgången och nykomlingarna Klockarberget kommer på besök.   

– Jätteroligt med premiär och nytt motstånd. De är alldeles säkert taggade och har förberett sig bra precis som vi.

Med tanke på att ni alltid brukar vinna serien och att de är nykomlingar, Hur mycket vinner ni med och hur många poäng gör du?

– Jag tänker inte så. Vi måste ha respekt för motståndarna för att maximera våra chanser att göra det riktigt bra. Vi ska göra allt vi kan för att vinna varje match, även denna mot Klockareberget.


TV: Emil Ruuds fantastiska drömassist i SSL-premiären

Faluns bolltrollare har gjort det igen - se den otroliga framspelningen.

Den här artikeln handlar om: