Älvsjö vann mot Salem

Älvsjö gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Salem

Bortalaget Salem var fortfarande med i matchen mot Älvsjö inför tredje perioden. Men där fick Älvsjö rejäl utdelning. Till slut blev det hela 9-3 (2-1, 1-0, 6-2) i matchen i Allsvenskan norra herr.

Det var andra raka segern för Älvsjö, efter 10-4 mot Bele Barkarby i premiären.

Första perioden var jämn. Salem inledde bäst och tog ledningen genom William Forsman Eklund efter 8.33, men Älvsjö kvitterade genom Giovanni Palumbo. Och Älvsjö hann också ta ledningen, genom Daniel Gonzalez Palm. Det tog lång tid innan nästa mål kom. Efter 18.22 i andra perioden nätade Simon Lundin, framspelad av Sebastian Gafvelin och gjorde 3-1. Älvsjö vann också tredje perioden 6-2 och matchen med hela 9-3.

Noterbart är att Simon Lundin gjorde fyra mål för Älvsjö och totalt sex poäng och Sebastian Gafvelin hade tre assists.

Onsdag 28 september 19.30 spelar Älvsjö hemma mot Strängnäs. Salem möter RIG Umeå borta i Thoren Arena söndag 2 oktober 13.00.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem