Kalmarsund vann mot Nacka Wallenstam

Kalmarsund vann mot Nacka Wallenstam – trots underläge

Inför sista perioden var Nacka Wallenstam i ledningen med 5-3 i KIFAB Arena. Men Kalmarsund vände och vann. Till slut blev det 9-7 i matchen i Superligan SSL dam.

Nacka Wallenstams tränare Leif Sipilä tyckte så här om matchen:

– En match där vi ger oss ett bra läge inför tredje perioden men inte riktigt klarar av att stå upp. Det ger Kalmarsund extra luft när de ökar trycket.

Det var andra raka segern för Kalmarsund, efter 8-6 mot Warberg i premiären.

Första perioden var jämn. Kalmarsund inledde bäst och tog ledningen genom Elin Petersson efter 13.48, men Nacka Wallenstam kvitterade genom Philippa Blom. Och Nacka Wallenstam hann också ta ledningen, genom samme Philippa Blom. Nacka Wallenstam inledde andra perioden med att göra 1-3 genom Cornelia Jansson, innan Kalmarsund svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Matilda Sjödin för framspelad av Molly Sturesson efter 13.21.

I slutminuterna var det dock Nacka Wallenstam som tog greppet. Philippa Blom gjorde 3-4 efter 14.36, innan Maja Höög satte 3-5 efter 18.19. I tredje perioden var det i stället Kalmarsund som hade övertaget. Laget vann perioden med 6-2 och matchen med 9-7.

Kalmarsunds Matilda Sjödin stod för två mål och tre assists och Amanda Lind gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Nacka Wallenstams Philippa Blom gjorde tre mål för.

Kalmarsund tar sig an Endre i nästa match borta fredag 30 september 19.00. Nacka Wallenstam möter samma dag 19.30 Åkersberga IBF hemma.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling