Jönköping vann mot Lindås Rasta

Jönköping ryckte i sista perioden och vann mot Lindås Rasta

Jönköping vann hemma mot Lindås Rasta i Allsvenskan västra dam med 6-4. Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan Jönköping avgjorde i sista perioden.

Lindås Rastas tränare Anders Nilsson tyckte så här om matchen:

– Det var sett till hela matchen en bra insats från vår sida. Tycker vi ska ha minst oavgjort. Vi har ett spelövertag vid ledning 3-2 men lyckas inte få in bollen och istället för att vi rycker gör de 3-3 i power play. I sista perioden släpper vi två tidiga mål och sedan kan Jönköping spela på resultatet. Vi har lägen att utjämna matchen men istället gör de 6-4 i tom kasse. Skulle säga att special teams blir avgörande. Dom gör ett på sitt power play och vi lyckas tyvärr inte göra något på våra två. Så små är marginalerna.

Jönköping tog ledningen efter 12.09, genom Kajsa Blom framspelad av Ester Ljungdahl.

Lindås Rasta kvitterade till 1-1 efter 13.41, genom Josefin Bergwall på pass av Lisa Ekström.

Laget tog också ledningen efter 14.05, genom Alice Bengtsson framspelad av Sofia Greftén.

Jönköping kvitterade till 2-2 efter 17.36, genom Moa Schönning på pass av Elsa Hag.

Lindås Rasta tog ledningen med 2-3 genom Silje Auestad efter 3.56 i andra perioden.

Jönköping kom tillbaka, och gjorde 3-3 genom Mira Markström efter 14.38. Jönköping hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.23 genom Emma Brydolf, och gick upp till 5-3 innan Lindås Rasta svarade.

Innan matchen var över hade Jönköping gjort 6-4.

Mira Markström gjorde tre mål för Jönköping och totalt fyra poäng.

I nästa omgång har Jönköping Bergs IK borta i Ljungsbro Sporthall, fredag 30 september 19.40. Lindås Rasta spelar hemma mot Lockerud/Mariestad lördag 1 oktober 14.00.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström