Foto: Per Wiklund
Allsvenskan västra

17-åringen tar sikte mot SSL efter succédebuten

ANNONS

Ellen Lundin slog igen med dunder och brak förra säsongen och idag inleder hon och Lockerud Mariestad jakten på en SSL-plats.

Förra säsongen fick 05:an Ellen Lundin sitt stora genombrott i Allsvenskan då hon under sin seniordebutsäsong öste in 22 mål och 9 assist för IBK Lockerud Mariestad. Lundin var även en stora anledning till att Lockerud tog sig till Innebandyfesten både för 16- och 18-åringar.   

– Förra säsongen är verkligen en säsong jag kommer kunna se tillbaka på eftersom de var min första seniorsäsong, den var väldigt lärorik samtidigt som det var väldigt roligt att det gick bra, säger Lundin till Innebandymagazinet.

Braksuccén i Allsvenskan och finalspelet på Innebandyfesten gav ringar på vattnet i innebandy-Sverige och flera SSL-lag visade sitt intresse för Lundin efter säsongen, Men det var aldrig aktuellt med någon flytt. 

– Jag har nyligen börjat andra året på gymnasiet och känner därför att det är något jag först börjar fundera mer på under nästa säsong.

Med tanke på succén under debutsäsongen, vad har du för målsättningar kommande säsong?

– Min personliga målsättning är självklart att fortsätta utvecklas på det jag startade förra året. Har även SDF-SM kvar nu i höst, det vore inte fy skam att vinna guld i det. Vill komma till Innebandyfesten i JAS även denna säsong och se om vi kan få bättre utdelning än vad vi fick senast. Sedan vill jag även vara med och bidra till lagets målsättningar som är att ta sig till ett SSL-kval. Självklart vill både jag och laget till SSL och det är något vi jobbar mot.

Idag börjar uppföljaren till succén och nu är det dags för den svåra andra säsongen och Lundins Lockerud ställs direkt mot en av förhandsfavoriterna när Katrineholm kommer på besök. 

– Självklart en tuff första match men jag tror att vi kan använda det till vår fördel istället, alla lag ska slås om vi ska nå vårt mål med säsongen. Vi har jobbat stenhårt under försäsongen som vi hoppas på kommer räcka för att slå Katrineholm som dessutom besöker oss i vår hemmaborg.


TV: Emil Ruuds fantastiska drömassist i SSL-premiären

Faluns bolltrollare har gjort det igen - se den otroliga framspelningen.

 

 

 

Den här artikeln handlar om: