Foto: Per Wiklund
Superligan

Highlights: Helsingborg-Kalmarsund 3-4

ANNONS

Se höjdpunkterna från SSL-mötet mellan Helsingborg och Kalmarsund som slutade med en 3-4 bortavinst.

Matchen stora snackis blev en incident mellan Kalmarsunds Tobias Lindström och Helsingborgs Fredi Petersson som slutade med att Kalmarsundsstjärnan fick rött kort som sedan rubricerades som grovt matchstraff för en brutal förseelse. Något som innebär automatisk avstängning en match och vidare utredning.  

I Helsingborg blev Linus Malmström poängbäst med två mål och i Kalmarsund låg Marcus Johansson bakom tre av målen med 1+2.  

– Vi är dåliga offensivt idag och vi lyckas inte luckra upp deras försvar alls. Vi kommer inte till tillräckligt många målchanser för att vinna. Det var riktigt bedrövligt framåt och vi skapade inte alls mycket, summerade Helsingborgs Linus Nordgren matchen i Expressens TV-sändning. 

  – Det var en målsnål historia den här matchen också för våran del. Vi spela väldigt bra defensivt men vi behöver sätta dit bollarna när vi får chansen. Vi skapar så många chanser att vi borde gjort minst sex sju mål idag. Men vi vann och vi är supernöjda, så löd Kalmarsunds Marcus Johanssons analys av matchen.

– En onödigt spännande seger är känslan. Efter en smått kaotisk förstaperiod så tycker jag vi är numret större än Helsingborg de sista 40 minuterna spelmässigt men lyckas inte göra mål på våra målchanser. Det gör att det blir tight inför när matchen ska avgöras men en rättvis seger tillslut trots anstormning av Helsingborg på slutet, sa Kalmarsunds tränare Viktor Gustavsson till Innebandymagazinet.

 -- Vi skapar för få heta chanser och är tyvärr lite uddlösa i de läge vi skapar. Håller vi motståndarna till fyra gjorda på vår hemmaplan ska vi vinna, men tyvärr inte idag, kommenterade Helsingborgs tränare Emil Lindström efter matchen till Innebandymagazinet.       


Highlights: Helsingborg-Kalmarsund 3-4

Se alla målen

 

FC Helsingborg3 - 4FBC Kalmarsund
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror1 - 0, 0 - 2, 2 - 2
Skott18 - 22 (7 - 6, 1 - 7, 10 - 9)
HändelseTidStällningSpelare 
Period 1
Mål03:331-0  
Utvisning05:13 Tobias Lindström
(Grovt matchstraff, Brutal förseelse)
 
Utvisning10:59 Linus Nordgren
(Hårt spel 2 min)
 
Period 2
Mål01:141-1Filip Langer
(Marcus Johansson)
 
Mål06:451-2Tim Nyander
(Gustav Wadell)
 
Period 3
Mål06:272-2Linus Malmström 
Missad straff09:39 Kim Nilsson 
Utvisning11:12 Fredi Petersson
(Otillåten trängning, 2 min)
 
Mål13:132-3Kim Nilsson
(Marcus Johansson)
 
Mål14:052-4Marcus Johansson
(Kim Nilsson)
 
Time Out - Hemma17:41   
Mål19:263-4Linus Malmström
(Linus Nordgren)
 
Den här artikeln handlar om: