Foto: Hugo Nordgren
Allsvenskan norra

Allsvenska nykomlingen Älvsjö imponerade i premiären

ANNONS

Allsvenskan norra drog igång med målrika resultat i seriepremiären. Nykomlingen Älvsjö gjorde tvåsiffrigt direkt.

Drömstart i första allsvenska matchen på tio år för Älvsjö. Storseger mot Bele Barkarby med 10-4 där Sebastian Gafvelin tre mål och Giovanni Palumbo två mål sticker ut.

– Special teams med powerplay och framför allt boxplay-spelet la grunden till segern. Det var flera som gjorde sin första match på denna nivå och många som gjorde en väldigt fin match, säger Älvsjös tränare Danne Bron-Sundbom till Innebandymagazinet.

Allsvenskan Norra rivstartade med många intressanta resultat. Bele Barkarby – Älvsjö 4-10, Salmen-Falun Ungdom 3-10, Visby–Djurgården 11-4, Sirius–Tullinge 3-5, Nykvarn–RIG Umeå 13-5, Strängnäs–Hudik/Björkberg 13-1.

– Falun Ungdoms storseger mot Salem var lika imponerande som överraskande och stack ut. Strängnäs är väldigt bra men 13-1 en premiär mot Hudik/Björkberg är ett utropstecken.

Hur kändes er derbyseger, tre poäng på kontot men bara 45 procent mål-effektivitet går kanske att höja?

– Sett över 60 minuter var vi det bättre laget men det är troligen ovanligt att gå en innebandymatch med så många avslut, och inte ha ett högre mål-effektivitet och samtidigt gör tio mål. Jag visste att vi var bra förbereda men om vi var helt redo skulle vi får svaret på. Framför allt hade vi generellt en hög nivå med det rätta beslutsfattandet under hela matchen.

Älvsjö är ett lag som tidigare säsonger har varit ojämna med ordentliga dippar och de höga topparna är höga. I premiären var det en Älvsjö-topp med full fart framåt men en fokuserad defensiv.

– Jag är väldigt glad och nöjd över Jonas Agnepil, lagets ålderman var helt felfri. Han ledde vår andrafemma till 4-0 och gjorde två assist i sin allsvenska debut för klubben. Hela vår andrafemma var lysande, Lundborg, Gonzalez Palm, Palumbo och Pilati. Dessutom gjorde Sebastian ”Gavva” Gafvelin hattrick i sin tävlingsdebut för klubben.

Förutom de långtidsskadade spelarna Adam Bertilsson och Rasmus Johansson är i stort sett hela Älvsjö-truppen redo inför hemmapremiären mot Salem just nu.

– Vi hoppas få tillbaka Victor Ferraresi i truppen. Han är saknad. Han är inte 25 år längre men ”Ville” är som ett lyxigt årgångsvin och har varit vår lagkapten, stora stjärna och mest rutinerade spelare i många år. På sikt gör han stor skillnad i denna serie.


TV: Emil Ruuds fantastiska drömassist i SSL-premiären

Faluns bolltrollare har gjort det igen - se den otroliga framspelningen.

 

 

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Visby klart för kval till Superligan Tung förlust för Älvsjö på bortaplan mot Järfälla Bele

Den här artikeln handlar om: