Visby IBK vann mot Djurgården

Målfest när Visby IBK krossade Djurgården i ICA Maxi Arena

Visby IBK hade inga problem med Djurgården i Allsvenskan norra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 11-4 (1-1, 4-0, 6-3).

– Det kändes riktigt bra i första perioden. Vi visar att vi vill spela offensiv innebandy. Utdelningen kommer sedan retroaktivt tidigt i andra perioden - sedan är Djurgården aldrig med i matchen, tyckte Visby IBK:s tränare Joakim Bandholtz, efter matchen.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Isak Ålenius efter 9.06, men Visby IBK kvitterade genom Markus Jovic efter 13.41. Visby IBK spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 5-1 genom mål av Gustav Johansson, Jesper Eliasson, Markus Jovic och Eddie Nissen-Sandberg. Visby IBK var långt ifrån nöjt där. Visby IBK startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 9-1-ledning. Djurgården fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Visby IBK som drog ifrån igen. Laget gjorde först 10-2 och sen kom också 11-2 med fem minuter kvar att spela genom Jacob Almström på pass av Daniel Gabrielsson. Djurgården hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 11-4.

Noterbart är att Visby IBK:s Markus Jovic gjorde tre mål och Eddie Nissen-Sandberg gjorde två mål och totalt tre poäng.

Djurgården tog hem lagens senaste möte med 7-6.

Nästa motstånd för Visby IBK är Tullinge. Lagen möts söndag 25 september 14.00 i Fleminghallen. Djurgården tar sig an Hudik/Björkberg borta lördag 24 september 12.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius