Dalen förlorade mot Helsingborg

Helsingborg utklassade Dalen på bortaplan

Helsingborg fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Dalen i Superligan SSL herr med 8-3 (2-0, 3-2, 3-1).

Helsingborgs tränare Emil Lindström:

– Stabil premiär från vår sida. Vi är lyckosamma i vårt omställningsspel och det bäddar för segern.

Helsingborg startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Fredi Petersson och Linus Nordgren. Helsingborg hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 0.48 genom Christoffer Andersson, och gick upp till 0-4 innan Dalen kom tillbaka och reducerade till 2-4.

Innan perioden var över hade Helsingborg ryckt åt sig ledningen med 2-5. Helsingborg tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.40 genom Ebbe Nordbäck, och gick upp till 2-7 innan Dalen svarade.

Innan matchen var över hade Helsingborg gjort hela 3-8.

Noterbart är att Linus Nordgren gjorde två mål för Helsingborg och spelade fram till tre mål och Linus Bergström stod för tre poäng, varav två mål.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Helsingborg med 8-7.

Fredag 23 september 19.00 spelar Dalen borta mot Pixbo Wallenstam. Helsingborg möter Kalmarsund hemma i Idrottens Hus A onsdag 21 september 19.00.

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping