Pixbo Wallenstam vann mot Kungälv

Pixbo Wallenstam vann mot Kungälv på hemmaplan

Pixbo Wallenstam vann hemma mot Kungälv i division 1 västra Götaland herr. Matchen på fredagen slutade 9-7 (3-2, 4-3, 2-2).

– En fartfylld match som vi kontrollerar ganska bra rakt igenom. Vi har tonvis med bra lägen första perioden men släpper lite slarvigt 0-2 sedan rycker vi upp oss och vinner två perioder i rad. Grabbarna sliter matchen igenom och är extremt bra i omställningarna vilket straffar Kungälv hårt. Vi gör de vi ska i deffen och vinner rättvist. Matchens lirare blev utsedd av laget blev vår kapten Viktor Green, tyckte Pixbo Wallenstams tränare Tobias Gabrielsson, efter matchen.

Pixbo Wallenstam var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Pixbo Wallenstam var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 7-5.

Kungälv reducerade dock till 7-6 genom Victor Olsson efter 5.36 i tredje perioden.

Pixbo Wallenstam gjorde 8-6, åter igen genom Oscar Winblad Bergholtz efter 7.36.

Kungälv gjorde 8-7 genom Andreas Nordh efter 13.08.

Pixbo Wallenstam kunde dock avgöra till 9-7 med 16 sekunder kvar av matchen genom Samuel Dömstedt.

Pixbo Wallenstams Viktor Green stod för ett mål och tre assists, Arvid Skrapste gjorde två mål och totalt tre poäng och Wictor Lundstedt gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Kungälvs Hannes Andersson hade tre assists och Tim Vegelius gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Pixbo Wallenstam tar sig an IBK Göteborg i nästa match borta lördag 24 september 14.45. Kungälv möter Vänersborg hemma tisdag 27 september 19.30.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Äntligen seger för Varla mot Pixbo