Foto: Hagfors IBS
Herrettan

Hagfors IBS flyttar upp lovande junior - och förstärker ledarsidan

ANNONS

Två nyheter i Hagfors inför Herr1an-säsongen: "Truppen ser bra ut"

Hagfors IBS meddelar att den 17-årige backen Viktor Jonasson flyttas upp till A-laget. Jonasson går in sin andra säsong i klubben och fick redan som 16-åring debutera i division 1 i vintras. Hibs meddelar också att man fått klart att assisterande tränare Lasse Eklund fortsätter och att man utökas sin sportgrupp med Simon Larsson och Thomas "Totte" Gadevall.
– Det känns väldigt bra, riktigt kul och ett kvitto på att det man gjort varit bra.

Viktor Jonasson har Nordmarkens IBF och flyttade upp till Hagfors för ett år sedan för att studera på innebandygymnasiet på orten. Första säsongen i Hibs färger innehöll framförallt spel i klubbens båda juniorlag, men också regelbundna träningar med A-laget. Detta mynnade sedan ut i att han blev uttagen till två matcher i division 1 och två DM-matcher. Jonasson säger följande om debuten ifjol och vad som han upplever är skillnaden mot att spela i juniorserierna.

– Det var lite nervöst innan första matchen och de första bytena men sen flöt de på bra tycker jag. Fick även väldigt bra hjälp av killarna i laget vilket underlättade mycket. Hur snabbt allting går och även närkampsspelet. I HJ17 och JAS var jag många gånger större än mina motståndare, nu är man jämnstor med de flesta vilket kommer göra att man måste vara med 100% i varje närkamp.

Jonasson blir den 19:e spelaren i A-lagstruppen och framförallt backuppsättningen är ung där äldsta backen endast är 22 år gammal. Jonasson tror på den till viss del nya och unga truppen och de går en rolig säsong till mötes. 

– Tycker truppen ser bra ut, vi är många yngre och hungriga som vill visa upp oss men har även med oss ett par gubbar med mycket rutin, säger Jonasson.

Förutom nyheten kring Viktor Jonasson så kan Hagfors IBS meddela att Lasse Eklund fortsätter som assisterande tränare i A-laget. Dessutom har man utökat sin sportgrupp med Simon Larsson och Thomas "Totte" Gadevall. Båda har sedan tidigare varit spelare i klubben har tillsammans gjort närmare 200 A-lagsmatcher tillsammans och har även haft ledaruppdrag i klubben, Larsson var så sent som förra säsongen assisterande tränare i A-laget.

– Om vi tar Lasse först så var det otroligt viktigt för oss att han blir kvar. Han kom in under förra säsongen och bidrog med mycket energi i gruppen och blev snabbt väldigt uppskattad av spelarna. Han och Niclas Andersson kompletterar varandra mycket väl. Gällande Simon och "Totte" så kommer båda två bidra med sin erfarenhet både som spelare och ledare i arbetet med att utveckla våra junior- och seniorlag framöver, säger Fredrik Eriksson i klubbens sportgrupp.

Gadevall säger följande om sitt nya uppdrag och om uppflyttade Viktor Jonasson.

– Det känns jätteroligt att komma tillbaka till Hibs och det i en helt ny roll, känner mig otrolig inspirerad att bidra i klubbens sportsliga utveckling framöver. Angående Viktor visade han både på träning och de matcher han gjorde med A-laget att han är redo att flyttas för att slåss om speltiden på riktigt. Han är kanske ingen spektakulär back som dribblar av två-tre spelare, men är otrolig nyttig i det defensiva spelet och visar upp en mogenhet i spelet genom att våga spela enkelt och med fart. Det ska bli spännande att följa hans utveckling under säsongen.

Källa: Pressmeddelande

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Ryck i sista perioden avgjorde för Hagfors borta mot IBK Hudik Hagfors föll i toppmötet mot Vaksala med 4-5

Den här artikeln handlar om: