#ibsilly
Foto: Idrottsfoto
Superligan

Från spelare till tränare: "En ny utmaning i livet"

ANNONS

Avslutar spelarkarriären och blir assisterande tränare i Nackas SSL-lag.

31-åriga Charlotta Hjorth har spelat i norska landslaget och senaste säsongen i SSL med Nacka. Nu byter hon roll i Nacka, från spelare till tränare, då hon kommer att komplettera nya huvudtränaren Leif Sipilä som assisterande tränare.

– En ny utmaning i livet som innebär att stå kall och tålmodig vid sidan av, att inte kunna hoppa in och påverka spelet. Det kommer att kännas till en start ända ut i finger- och tåspetsarna, säger Charlotta Hjorth till klubbens hemsida och fortsätter:

– Men att få se innebandy och spelet från ett annat perspektiv, att kunna bidra med mina meriter tror jag kommer lindra det tråkiga/abrupta avslut för min egen karriär. Att leda framförallt tjejer har varit ett mål i mitt liv, nu tar jag första steget. Glädjer mig otroligt mycket till det roliga startar, nu kör vi!

Sportchefen Kim Leindahl:

– Charlotta har år av erfarenhet som framförallt spelare men även ledare och tränare. En perfekt kombination för att bereda väg och utveckla för vårt lag och föreningen!

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2022: SSL Dam – lag för lag
Plus #ibsilly 2022: SSL Dam – lag för lag
Den här artikeln handlar om: