#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl
SSL

Tre glädjebesked för Gävle - spetsar till spelartruppen ytterligare

ANNONS

Snabb comeback av tvåan i interna poängligan, värvar back och stjärnan lutar åt spel.

SSL-nykomlingen Gävle GIK har redan haft en imponerande Sally season med värvningar som Alexander Rudd och Simon Cederström. Ett negativt besked har dock varit att Nicklas ”Nille” Gustafsson, som kom tvåa i interna poängligan förra säsongen med 17 mål och 21 assists i Allsvenskan, skulle lägga klubban på hyllan. Men redan innan nästa säsong har startat har Gustafsson ändrat sig - han ska spela.

– Ja, jag kände i våras att nu räcker det. Men efter kontakt med Peter (Nordqvist) och sportgruppen kände jag att suget kom tillbaka, säger han till klubbens hemsida.

Det har också pratats länge om att det kan bli en comeback för centerstjärnan Alexander Larsson efter hans proffsäventyr i Schweiz, men ett besked har dragit ut på tiden. I veckan har Larsson tränat med laget och för Gefle Dagblad berättar han vart det lutar.

– Ja, när jag är här uppe så känns det självklart att jag ska spela. Sedan, när man är hemma, känns det ibland som det skulle vara skönt att få vara fri. Men...jag tror att det nog blir så att jag kommer att spela ändå. När det närmar sig vill man vara med, så är det, säger Larsson till GD.

Ett annat nyförvärv avslöjas också i GD, även om klubben inte har gått ut med det i sina egna kanaler ännu. 20-årige backen Tim Lentenius, som spelade i SSL med Djurgården förra säsongen, ansluter.

– Han ska studera i Gävle och har varit här och provtränat. Vi ser honom som en back som går in på tre backpar och som har stor utvecklingspotential, säger assisterande tränaren Andreas Lindström.


PLATSANNONSER
Frölunda IBK söker spelare och kanslist
Växjö Vipers söker tränare inom akademin
Bele Barkarby IF söker tränare till HJ/JAS
IBK Dalen söker tränare till division 1-damlag
Täby FC:s SSL-damer söker materialförvaltare

TV: Ahmad Aldeebs första mål och assist i Faluns SSL-lag

Faluns enda nyförvärv slog till direkt i första matchen av Czech Open, som Falun vann med 5-1 mot finska EräViikingit.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: