#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Far och dotter ansluter till Sirius SSL-trupp

ANNONS

Dubbelt Määttälä i Sirius den här säsongen - och dubbelt Marko i tränarstaben.

I slutet av juli presenterade Sirius damlag ett nyförvärv från Åkersberga. 02-födda Tilda Määtälä, med moderklubb Väsby IBK och flera säsonger i Täby FC, är klar för Uppsalalaget.

– Det känns väldigt roligt att få representera Sirius nästa säsong och jag ser fram emot att säsongen ska börja! Jag hoppas kunna bidra med positiv energi och mitt spelsinne, säger Tilda Määtälä på lagets Instagram.

Nu är det också officiellt att Tildas pappa, Marko Määttälä, gör henne sällskap till Sirius. Marko har en lång innebandykarriär bakom sig och har bland annat SSL-erfarenhet från Järfälla IBK och Grimsta AIK. Han får rollen som assisterande tränare i Sirius. Därmed blir det inte bara två Määtälä i Sirius utan även två Marko i deras tränarstab, då huvudtränaren är Marko Palosaari.

– Efter några års frånvaro från innebandy känns det väldigt inspirerande att komma till Uppsala och Sirius. Det kommer bli spännande att vara en del av ledarstaben och få hjälpa Marko (Palosaari) med att leda laget kommande säsong, säger Marko.


PLATSANNONSER
Växjö Vipers söker tränare inom akademin
Bele Barkarby IF söker tränare till HJ/JAS
IBK Dalen söker tränare till division 1-damlag
Täby FC:s SSL-damer söker materialförvaltare

TV: Så tänker SSL-centern vid tekningar - "Mycket strategi"

Vilka olika sätt finns det att teka på, och hur viktigt är bladets hårdhet? Mullsjös Sebastian Palmqvist: "Då har man oftast inte en chans"

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: