Foto: IBK Dalen
Allsvenskan norra/östra

SSL-meriterade Ida Waern förlänger med IBK Dalen

ANNONS

Viktigt #ibsilly-besked i Dalens jakt på en plats i SSL igen: "Min målsättning är helt klart att vi ska gå upp"

Efter att ha anslutit till klubben mitt under den förra säsongen har nu Ida Waern, född 2001, förlängt sitt kontrakt ytterligare en säsong med IBK Dalen.

– Det finns mycket saker som jag kan utveckla och jobba på som jag får chansen till i Dalen men såklart vill jag också att vara med på resan som ska ta oss upp i högsta ligan igen, säger Ida.

Ida inledde förra säsongen med IBF Falun i SSL men efter 3 matcher så valde hon att flytta hem till Umeå.

Holmsund City-produkten hann med att spela 10 matcher i Damallsvenskan med Dalen i fjol och gjorde avtryck direkt. 

– Det känns riktigt roligt att Waern kör vidare med oss och att hon nu är med från start. Hon kom in mitt i säsongen i fjol och visade direkt vilken bra närkampsspelare hon är, säger tränare Caroline Stattin.

Utöver sitt fysiska spel så gjorde hon sex mål och en assist på de 10 matcherna.

– Jag kom ju in lite senare på säsongen och var ju då inte med från start men skulle säga att de var lite upp och ner, både för mig själv och för laget men som helhet godkänt, säger Ida själv om säsongen och fortsätter:

– Vi faller ju i kvalet vilket inte riktigt var tanken eller ambitionen men vi får ta nya tag och komma tillbaka starkare till nästa kval.

Nu är snart försäsongen över och fokus för hennes del har legat på:

– Spelet med klubba och boll kan alltid bli bättre så det har jag fokuserat på, men sen även styrkan, säger Ida.

– Waern fyller gärna på framåt i anfallsspelet och passar perfekt in i vårt försvarsspel. Hon ger också alltid 100%. Ska bli spännande att få fortsätta följa hennes utveckling på nära håll, säger tränare Stattin.

Efter en säsong som slutade i moll så är siktet återigen inställt. 

– Min målsättning är helt klart att vi ska gå upp i SSL, sen också att jag utvecklas så mycket som möjligt på vägen, avslutar Ida Waern.

Källa: Pressmeddelande


PLATSANNONSER
Växjö Vipers söker tränare inom akademin
Bele Barkarby IF söker tränare till HJ/JAS
IBK Dalen söker tränare till division 1-damlag
Täby FC:s SSL-damer söker materialförvaltare

TV: Så tänker SSL-centern vid tekningar - "Mycket strategi"

Vilka olika sätt finns det att teka på, och hur viktigt är bladets hårdhet? Mullsjös Sebastian Palmqvist: "Då har man oftast inte en chans"

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen

Den här artikeln handlar om: