Foto: Warberg IC/pressmeddelande
Allsvenskan södra

Tog paus från elitidrottandet - nu tillbaka i Warberg

ANNONS

Gör comeback i Warbergs herrlag: "Har en unik spelstil"

Warberg herrlag har fått en fin offensiv förstärkning lagom till säsongsstarten. Edwin Körberg som i april bestämde sig för att ta en paus från elitidrottandet är tillbaka i truppen och har tränat med laget sedan uppstarten efter sommaren. Parterna är överens om ett avtal säsongen ut. 

Efter två säsonger i herrtruppen bestämde sig i våras Edwin Körberg att inte förlänga sitt kontrakt, och valde istället att ta en paus från elitidrottandet för att bland annat ut och resa i höst.  En återkomst till Warberg och innebandyn var högst trolig, men när i tid stod då skrivet i stjärnorna.  

Nu har 22-åringen bestämt sig för att återuppta sin elitsatsning och skjuta resplanerna på framtiden. 

Körberg har spelat i Warberg under hela sin karriär och gjorde under fjolåret 15 poäng i grund serien. Nu spetsar han till Warbergs offensiv ytterligare och ger manager Johan Astbrant fler verktyg att laborera med. 

– Ja men så är det verkligen. Edwin har en unik spelstil och adderar vårt sätt att spela mer i framför allt det etablerade anfallsspelet. Han har en härlig teknik och vill gärna komma in på de obekväma ytorna. Får Edwin bara till den sista touchen i sista tredjedelen så är jag helt övertygad om att han kommer producera ännu mer poäng än i fjol. Han slog  dessutom personbästa på testerna i förra veckan vilket vittnar om att han skött sin träning bra på egen hand, säger Astbrant.

Edwin själv berättar här om sina tankar under sommaren och vad som fick honom att komma  tillbaka till innebandyn: 

– Vintern och våren var väldigt tuff och jobbig för mig personligen och vår familj. Det  gjorde att jag under den tiden egentligen bara ville komma bort från allting och då bör jade jag tidigt tänka på att ge mig ut och resa. Under sommaren har jag fått tid att tänka  igenom vad jag verkligen vill göra och har insett att det är innebandy jag vill fortsätta med och mår bra av. Så att få komma tillbaka till detta sköna lag känns svinkul och jag är  mer laddad än någonsin! 

Huruvida Edwin finns med i matchtruppen redan till helgen när herrlaget spelar sin första träningsmatch mot Lerum återstår att se. 

Matchen spelas lördag den 6 augusti klockan 14.00 i Sparbanken Wictory Center.

Källa: Pressmeddelande


PLATSANNONSER
IBK Dalen söker tränare till division 1-damlag
Täby FC:s SSL-damer söker materialförvaltare

TV: Årets tränare om hur han coachar i avgörande lägen

Växjös Johan Schönbeck blev utsedd till årets tränare i SSL 2021/22. Här berättar han om hur han tänker när det kommer till att ta ut målvakten, toppa laget och andra beslut i slutet av matcherna.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: