Foto: Per Wiklund
Superligan

Efter perfekta säsongen: Emelie Wibron förlänger

ANNONS

Landslagsstjärnan fortsätter i Thorengruppen: "Jag är bättre än någonsin"

Emelie Wibrons säsong 2021/22 kunde inte ha blivit bättre. Guld i Svenska Cupen, VM och SM, poängligavinnare i både SSL och SM-slutspelet, och utsedd till Årets spelare och Årets forward.

– Jag får väl hålla med om att jag är bättre än någonsin. Under säsongen kändes det inte som att jag presterade på topp hela tiden, jag var sällan helt nöjd där och då men när jag summerade säsongen var den ju perfekt, både individuellt och ur ett lagperspektiv, säger Wibron till Thorengruppens hemsida.

Nu står det klart att vi får njuta av 30-åringens briljans på innebandyplanen i två år till. Wibron har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med Thorengruppen.

– Jag har länge varit inställd på att det skulle bli två år till. Jag har ännu inte kommit till det stadiet att jag bara tar ett år i taget och då känns det lika bra att bestämma sig för två år direkt.

Sportchefen Jocke Sjöström:

– Emelie är ett unikum både på och utanför planen med sin professionalitet, ödmjukhet och totala hängivenhet till sporten. Hennes senaste säsong var helt makalös och det känns extra bra att hon går i bräschen och visar att man kan fortsätta sin elitsatsning – och bli ännu bättre! – även efter barnafödande. Emelie är en förebild och ambassadör både för Thorengruppen och för svensk innebandy, det går inte i text att beskriva hennes betydelse för klubben.

Nyligen blev det också officiellt att Sofia Joelsson förlänger med Umeåklubben.

Läs mer på Thorengruppens hemsida.


TV: "Får gå mer på gamla meriter och framtida tro"

Förbundskaptenen Niklas Nordén om läget i herrlandslaget.

Du kanske även vill läsa:
Här spelar Sofia Joelsson kommande två säsonger
Här spelar Sofia Joelsson kommande två säsonger
Den här artikeln handlar om: