Foto: Per Wiklund
Superligan

Beskedet: Då kan Amanda Berggren göra comeback

ANNONS

Pixbo Wallenstams stjärnforward ger besked om långtidsskadan.

20 december förra året drabbades Pixbo Wallenstam IBK:s Amanda Berggren av en korsbandsskada efter en närkamp i matchen mot Västerås Rönnby. Skadan kom olägligt då Berggren var i bra form och bland annat hade varit reserv till VM. Snabbt stod det klart att säsongen 2021/22 var över för hennes del, men även kommande säsong kommer hon att få följa från sidan inledningsvis.

I en intervju på Värmlands Folkblad berättar 24-åringen att hon siktar på comeback i december om allt går som det ska.

–  Det är mitt mål, samtidigt får vi se vad som händer. Risken att skada sig igen minimeras om man väntar ytterligare tre månader, det är något vi i framtiden får överväga. Jag ska- och har gjort en del tester och det återstår att se hur stark jag är i benet när det väl är dags att börja gå för fullt i närkampsspel och liknande, säger Amanda Berggren till VF och fortsätter:

– Men tanken är att börja träna med laget i augusti och vara med på några övningar. Jag kan springa, inte helt hundraprocentigt, men det ska ändå kunna gå bra att känna lite på boll och göra saker individuellt.

Läs hela den läsvärda intervjun på Värmlands Folkblad


TV: Peder Bodén tycker till om innebandyns nya regelbok

"Kommer inte leda till att folk spelar snällare" - legendaren om nya reglerna.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger

Den här artikeln handlar om: