#ibsilly SSL Dam
Foto: Pressmeddelande
SSL

Nela Jiráková klar för Endre: "Drömt om att spela i SSL"

ANNONS

23-årig landslagsspelare flyttar till Sverige - presenterad av SSL-klubb.

Endre IF meddelar att den tjeckiska landslagsbacken Nela Jiráková, 23 år, ansluter till truppen för kommande säsong. Hon kommer närmast från schweiziska Piranha Chur där hon spelat de tre senaste säsongerna.

Powerbacken har spelat i det tjeckiska landslaget sedan hon var 17 år och imponerade på Endres ledning när de var på plats under VM-turneringen i Uppsala i december. 

Joakim Sjöstrand, assisterande tränare: 

– Jag är självklart glad över att Nela äntligen kommer till Gotland, vi har varit intresserade länge men har tidigare varit för sena på bollen. I Nela får vi en bolltrygg back som fortsätter traditionen att kunna styra spelet bakifrån och jag är dessutom förtjust i att hon har fart på både fötter och boll samtidigt. Jag ser fram mot att få in Nela med all sin energi och kompetens i truppen, detta kommer att bli bra.

Nela Jiráková: 

– Sen jag har var barn har jag drömt om att spela i Svenska Superligan, så jag kommer till Gotland för att leva mina dröm och jag är glad att det är Endre som gör det möjligt för mig. Jag tror verkligen att den proffsiga helheten i Endre kommer få mig att växa som spelare och person. Jag känner till Endres historia så mitt mål är att hjälpa laget nå final och skriva historia.

Källa: Pressmeddelande


TV: Förbjuden mark? "Det är lite löjligt"

Peder Bodén: "Klart att det för vissa kan se lite konstigt ut"

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Straffar avgjorde för Endre i hemmasegern mot Täby

Du kanske även vill läsa:
Anna Jakobsson slutar: "Bara en som får bära nummer 17 på sin rygg"
Anna Jakobsson slutar: "Bara en som får bära nummer 17 på sin rygg"
#ibsilly 2022: SSL Dam – lag för lag
Plus #ibsilly 2022: SSL Dam – lag för lag
Den här artikeln handlar om: