Foto: Åsa Hemmingberg
JAS Herr

Faluns spelgeni sammanfattar JAS och Herr1an-säsongen

ANNONS

JAS-kungen Leo Sagmander Kjell blickar tillbaka på sin fantastiska säsong i JAS och Herr1an som slutade med ett SM-brons och avancemang till Allsvenskan.

Leo Sagmander Kjell lämnade Stockholm och Vendelsö IK när han gick ut högstadiet för att satsa på innebandy och han flyttade till Falun för att gå på gymnasiet det. Nu har han gått där i tre år och han tar studenten efter en fullmatad säsong med totalt 64 spelade matcher i olika serier och turneringar.

– Min säsong har varit rätt skaplig ändå med avancemang till Allsvenskan och ett JAS-brons med laget. Personligen har jag väl presterat på en lagom bra nivå i alla fall, säger Sagmander Kjell med ett stort skratt till Innebandymagazinet. 

Att han presterat på en lagom nivå är en stor underdrift då han slutade på en andra plats i assistligan och en femte plats i poängligan av de drygt 2300 spelare som spelat i JAS denna säsong. Totalt blev det 33 assist och totalt 57 poäng i JAS. 

– Jag skulle beskriva mig själv som en spelfördelare då jag gillar att spela fram mina polare i laget och de är något jag känner att jag är rätt bra på.  Är väl någorlunda snabb och har helt okej teknik också.

JAS-säsongen fick ett abrupt slut när Falun förlorade en oerhört jämn semifinal mot RIG Umeå med 7-8. Men i matchen om tredjepris fick Falun revansch när man körde över Jönköping med hela 9-2. Så det blev inget SM-guld för Sagmander Kjell och Falun men den poängfarlige forwarden kan i alla fall nöja sig med att han blev utsedd till årets forward i Grupp B, som tränarna var med och röstade fram i Innebandymagazinets JAS-Awards med motiveringen:

Överlägsen poängligaledare och har gjort lite som han vill i den här serien. En fenomenal poängspelare som faktiskt inte ens har varit given i Faluns konkurrenskraftiga powerplay, vilket säger ännu mer om hur imponerande hans poängskörd är. Har det mesta man behöver som forward - snabbheten, spelförståelsen, tekniken och skottet. Slår ofta geniala passningar. Samtidigt nyttig i försvarsspelet och en bra bollvinnare.

– Det är väl kul att bli framröstad som det men har inte lagt något extra fokus på det utan jag gör bara min grej som vanligt, alltid oavsett. 

Förutom spel i JAS har forwardstalangen även lirat i Herr1an med Faluns utvecklingslag som gjorde det så bra att de kvalade sig upp till Allsvenskan. Sedan har han även spelat i Svenska Cupen, Herr3an och Innebandyfesten. Men torts en väldigt händelserik säsong finns det ett ögonblick som sticker ut ifrån alla andra. 

– Mitt favoritögonblick från den gångna säsongen är när vi vann den sista kvalmatchen mot Västerås och gick upp till Allsvenskan, utan tvekan, då vi i laget hade stretat på rätt mycket för att uppnå det.

Hur går tankarna inför kommande säsong?

– Tankarna inför nästa säsong är väl att jag ska fortsätta utvecklas och vara till hjälp för att vi ska gå så bra i Allsvenskan som möjligt. Personliga målsättningar är väl att göra något poäng under säsongen och börja skjuta lite mer.


”80-85% i Finland spelar med ovala klubbor - tvärtom i Sverige”

Den här artikeln handlar om: