Morgondagens stjärnor
Foto: Per Wiklund
JAS Dam

17-åringens makalösa säsong ledde till succé i flera serier

ANNONS

Lockerud Mariestads Ellen Lundin ser tillbaka på en helt fantastisk säsong med flera framgångar både för laget och henne själv.

Supertalangen Ellen Lundin har en tuff säsong bakom sig med massor av matcher och turneringar där Lockerud Mariestad-spelaren spelat totalt 50 matcher under säsongen. 17-åringen debuterade bland annat i Allsvenskan där hon öste in smått osannolika 31 poäng på 19 matcher i sin debutsäsong och hon öste även in poäng i JAS.  

– Det har varit en rolig och lärorik säsong på många olika sätt. Där jag har fått vara med på alla olika stora turneringar, så som Innebandyfesten (både U16 och JAS) samt SDF-SM med Västergötland. Det var dessutom min första säsong på seniornivå, vilket var roligt och hjälpte mig att utvecklas ytterligare som spelare och person, säger Lundin till Innebandymagazinet och fortsätter att beskriva sig själv som innebandyspelare:

– Mina styrkor på planen är nog att läsa spelet och sätta mig själv och mina lagkamrater i bra lägen.

 I JAS spelade centertalangen 9 matcher och öste in hela 26 poäng vilket ledde till en delad förstaplats i Grupp F:s poängliga trots att hon spelade fem matcher mindre än den andra ettan. Som kronan på verket blev hon också utsedd till Grupp F:s bästa center i Innebandymagazinets JAS-awards, där tränarna får vara med och utse de bästa spelarna på varje position. 

“Komplett poängspelare som vuxit ut till en viktig kugge i Lockerud både på seniornivå i Allsvenskan och juniornivå i JAS. Var dessutom dominant i 04:ornas distriktslags-SM” löd motiveringen.    

– Det kändes roligt, det kändes som att jag fick ut något bra och positivt utav det som jag lagt ner så mycket tid på. 

Efter att ha gjort succé i sin allsvenska debutsäsong och spelat SDF-SM med Västergötland, gått till semifinal i JAS U16 och gått vidare till Innebandyfesten i JAS DJ18 så har Lundin många fina ögonblick att se tillbaka på men det är just ett ögonblick under säsongens gång som betytt lite mer än något annat.   

– Det skulle jag nog säga är när jag blev utsedd till årets center och årets rookie i Damallsvenskan. Det tyckte jag var väldigt roligt och det pushade även mig mycket till att vilja fortsätta utvecklas.

Så efter alla framgångar denna säsong med både årets bästa center i JAS Grupp F och och Allsvenskan Västras bästa center och rookie. Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

– Målsättningen inför nästa säsong är självklart att vinna så mycket som möjligt och att bidra så mycket jag bara kan till lagets framgångar. Jag tror att det kommer bli en ytterligare rolig och lärorik säsong med många nya lag i serien vilket jag ser fram emot. Jag hoppas även på att lyckas nå SSL-kval, JAS-festen och att nå en bra placering i SDF-SM nu i höst.


Hemligheten bakom Åkersbergas framgångsrecept

Den här artikeln handlar om: