#ibsilly

Hagunda har gjort klart med sin sjunde värvning

ANNONS

Hagunda förstärker truppen med en VM-guldmedaljör från Tjeckien.

Som en del av satsningen Supporterspelaren har Hagunda IF gjort klart med den tjeckiska talangen Matyáš Bachmaier, född 2003. Hans första koppling till Hagunda är att han spelat i Kladno utanför Prag, där Joel Ahlin spelade under en säsong. Då var dock Matyáš, kallad "Bachy", för ung enligt de tjeckiska reglerna för att tillhöra A-laget. Men Joel kunde tveklöst se att detta är en stor talang, och det har han även visat på större scener så som U19-VM där Tjeckien vann guld. Den gångna säsongen när Kladno satsade på att gå upp i tjeckiska högstaligan så vann den leftfattade "Bachy" under sin första seniorsäsong den interna poängligan i både grundserien och slutspelet, trots att han ofta huserar på backplats. Just mångsidigheten är en av hans största styrkor då han kan spela på flera olika positioner. Efter ett besök i Uppsala, där han fick visa upp sig på planen och se staden och förutsättningarna runt omkring, inleddes ett arbete för att ro värvningen i land. Och nu har alla pusselbitar
fallit på plats och värvningen är klar.

– Det känns riktigt spännande att få uppleva denna nya erfarenhet. Jag kan knappt vänta tills jag får dra på mig tröjan och spela första matchen. Det känns riktigt bra att denna transfer gick igenom, säger Bachmaier i ett pressmeddelande. 

Vad vet du om SSL och laget Hagunda?

– Jag vet att det är bästa ligan i världen och att det är få tjecker som fått spela där, så det är en stor motivation för mig att försöka göra avtryck och visa världen att tjecker kan prestera och göra skillnad på tuffaste nivån. Jag såg några matcher med Hagunda förra säsongen och de gjorde många imponerande matcher tycker jag.

Vad är dina förväntningar på kommande säsong?

– Jag vill göra ett positivt avtryck på laget och se till att laget når så bra resultst vi bara kan. Ingenting kommer vara lätt och enkelt, men jag känner mig redo för denna utmaning. Min känsla är att vi kommer vara starka den här säsongen, så vem vet hur långt vi kan gå.

Hagundas sportchef Nikola Marincic om värvningen:

– Vi är väldigt nöjda med att "Bachy" tillhör oss nästa säsong. Han imponerade mycket under sin vistelse här. I de fysiska testerna låg han i toppen på flera kategorier och på planen fick han visa sina fina kvaliteter, och vid sidan av det har han också en perfekt personlighet för Hagunda IF som klubb. Vi vill också tacka Kladno för en fantastisk dialog och jag hoppas att vi kan fortsätta samarbete i framtiden för båda klubbarnas bästa.

Hagunda IF Silly Season

Klara in

Alexander Dahlberg, forward (Djurgården)

Melvin Alm, forward (Uppsala Teknologer, dubbellicens)

Niklas Johansson, tränare

Kevin Ahlholm, center (Nacka)

Emil Eriksson, forward (Sirius)

Noah Tornberg, center (Storvreta)

Markus Mikaelsson, forward (Täby)

Matyáš Bachmaier, back (Kladno)

Klara ut

Niklas Wik, forward (slutar)

Emrick Wiggur, back (Storvreta, åter efter lån)

Timon Stäubli, forward (Grasshopper Zürich)

Magnus Adolfsson, tränare (klubb oklar)

Jonas Eriksson, målvakt (Alunda)

Patric Jansson, center (slutar/trappar ner)

Joel Ahlin, back/center (Norge)

Jakob Arvidsson, tränare/forward (Ad Astra Sernen) 

Marcus Ström, forward (klubb oklar)

Anton Törngren, målvakt (klubb oklar)


Växjö-tränaren om laget han saknar i SSL: ”Jag vill alltid ha med dem”

 

Den här artikeln handlar om: