#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan östra

Talangen skriver på för Mora: "Hör hemma i SSL"

ANNONS

KAIS Mora presenterar U19-landslagsmeriterat nyförvärv.

KAIS Mora har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv efter degraderingen till Allsvenskan. Sedan tidigare har man presenterat Emmi Pölönen (PSS), Ida Brokvist (Hagfors Uddeholm) och Ladina Müller.

Mora har under de senaste säsongerna tappat flera spelare till Falun, men nu är det deras tur att värva från sin rival istället. Från Faluns Utvecklingslag hämtar man in forwarden Madeleine Larsson, född 2003.

– Riktigt kul att Madde, som vi följt under lång tid, nu valt att komma till oss i KAIS Mora! Madde är en spelare med bra driv i sitt spel och potential att bli en stark poängspelare. Vi är övertygade om att hennes utvecklingskurva kommer fortsätta stiga hos oss och hon kommer att bidra till vårt offensiva spel, säger Moras assisterande tränare Lars-Olov ”Lollo” Olsson till klubbens hemsida.

Larsson rankades nyligen av Innebandymagazinet som Sveriges tolfte bästa 03:a. Hon har också meriter från det svenska U19-landslaget, och blev efter Innebandyfesten utsedd till turneringens bästa forward.

– Det känns hur bra som helst! KAIS Mora verkar som en bra miljö för mig att utvecklas i och jag känner att de har ett förtroende för mig och det känns väldigt skönt och motiverande. Därför valde jag KAIS Mora, säger hon till hemsidan.

– Målet är att utvecklas så mycket som möjligt och försöka bli den bästa versionen av mig själv och göra det jag kan för att KAIS Mora ska nå sina mål och ta sig tillbaka till SSL igen, där de hör hemma.


Highlights: Finland-Sverige 4-9 (U19 damer)

 

Den här artikeln handlar om: