#ibsilly
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

De leder Team Thorengruppen nästa säsong

ANNONS

Presenterar sen tränarlösning – igen: ”En tränarduo som har extremt mycket SSL-erfarenhet efter spel på högsta nivån i många år”

Förra säsongen dröjde det till början av juli innan Team Thorengruppen SK kunde presentera vem som skulle träna laget kommande säsong. Då föll valet på Magnus Norrman, som klivit in i sin roll mitt under föregående säsong.

Norrman fick sedan sparken i februari och ersattes då av Johan Lindgren. Därefter tog det återigen lång tid innan Thorengruppen kunde berätta vem som skulle leda laget framöver, men nu blir det en repris på förra årets scenario – även den här gången så blir interimtränaren permanent. Johan Lindgren fortsätter som huvudtränare för Thorengruppen.

Vid sin sida får han legendaren och tidigare lagkamraten Peder Bodén, som inte behöver någon närmare presentation. 44-åringen gjorde en och en halv säsong med Thorengruppen men är mest känd från sin tid i rivalen Dalen. Han har totalt gjort 727 poäng i SSL under sina 17 säsonger som aktiv spelare där, och har dessutom två VM-guld på sitt konto. 

Peder Bodén Foto: Holmsund och Per Wiklund

Faktum är att Bodén fortfarande är aktiv på relativt hög nivå. Förra säsongen spelade han i Herr1an och gjorde då 52 poäng för sitt Holmsund, men nu är det en ledarkarriär som gäller framöver då han kliver in som assisterande tränare. 

– Jag träffade Jocke (Sjöström) på SM-finalen och då väckte han en idé om det här. Sedan spelar jag korpfotboll med ”Lingon” och vi fortsatte diskussionen mellan oss. Jag känner mig trygg med Johan och det är en stor del till att jag tar det här. Vi vet att vi tänker innebandy likadant och att vi har samma synsätt på mycket, säger Peder Bodén till klubbens hemsida.

Johan Lindgren:

– Det kommer att bli bra. Vi känner varandra och vet var vi har varandra så det kommer inte bli så mycket överraskningar. Vi är överens om vad som är viktigt i en grupp och om vad Peder bäst kan bidra med. Det känns naturligt att han tar lite mer invidiuell feedback och att jag har ett mer övergripande ansvar, säger.

Sportchef Jocke Sjöström är nöjd över sin nya tränarlösning:

– Vi har en tränarduo som har extremt mycket SSL-erfarenhet efter spel på högsta nivån i många år. De har spelat ihop under många säsonger och kommer bra överens. Vi har många unga och talangfulla spelare i laget och vi tror att Johan och Peder är rätt duo att få spelarna att ta nästa steg, såväl taktiskt som individuellt.


Svenska landslagens nya matchställ

Den här artikeln handlar om: