Foto: AC.Kårhag
Allsvenskan västra/södra

Så slutar Damallsvenskan Södra 2022/23

Innebandymagazinets damexpert Christian Svensson gör sin andra tippning av Allsvenskan Södra efter vårens alla #ibsilly-nyheter.

Silly season har börjat lida mot sitt slut och de allsvenska trupperna börjar sätta sig mer och mer. Så nu har det blivit hög tid att uppdatera tippningen av serien utifrån kamikazetipset som jag gjorde redan för två månader sedan. Så detta blir den andra tippningen och nu är den mer on point och aktuell efter att lagen presenterat sina värvningar och spelaförluster inför kommande säsong.

Nytt för i år är att serierna är tillrättade till sin normala struktur efter att pandemin utökade antalet lag i Allsvenskan. Kommande säsong är vi tillbaka till fyra allsvenska serier med åtta lag i varje där man spelar dubbelmöten i sin egen serie samt enkelmöten med sin syskonserie. Syd och väst samt nord och öst är syskonen. De två första lagen går till slutspel, de sex första lagen säkrar kontrakten, lag sju får kvala sig kvar och lag 8 åker ur. I norra serien ser nedflyttningen annorlunda ut på grund av att den är geografiskt lås och är beroende av vad som händer med de nordligaste lagen i SSL. 

Siffran  i parentesen är placeringen jag tippade dem på i mitt kamikazetips för två månader sedan.

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: