world games 2022
Foto: Per Wiklund
Domare

Rutinerade domarparet uttagna till World Games

ANNONS

Thomas Andersson och Rickard Wissman blir Sveriges domarrepresentanter i det uppkammande World Games.

Sveriges herrlandslag reser snart till USA där de kommer delta i World Games, mellan den 8-12 juli. Mästerskapet kan liknas vid OS, då det består av ett antal olika sporter. Gemensamt för idrotterna är att de inte är just OS-sporter.

Det är inte bara de med klubba och boll som kommer vara Sveriges representanter i mästerskapet. Domarparet Thomas Andersson och Rickard Wissman har blivit uttagna till att döma matcherna som spelas i Birmingham, Alabama.

Thomas Andersson Foto: Per Wiklund
RIckard Wissman Foto: Per Wiklund

Duon tillhör Sveriges mest meriterade inom domarkåren och de har vid tre tillfällen blivit utsedda till Årets domare i svensk herrinnebandy, senast 2020/21.

– Det är fantastiskt att vara iväg. Varje gång som vi är iväg så är vi representanter av Sverige vilket är otroligt kul. Det här är landslaget för oss och vi är stolta och glada över att få göra det här, säger Thomas Andersson till Innebandy.se.

World Games är faktiskt den enda turneringen som domarparet aldrig dömt. 

– Vi föll på hårsmånen 2017 men då fick Glenn (Boström) och Håkan(Söderman) åka istället, så det ska bli fantastiskt roligt. Sen ska det bli roligt att se innebandyn i ett multievent. Det kommer att bli kort och intensivt men roligt, berättar Andersson.

Utöver matcherna så kommer Andersson och Wissman få tid över till att se andra idrotter live – den förstnämnda har redan börjat planera vilka sporter man ska besöka.

– Bara en sån sak som att få kolla på sumobrottning - det kan vi få kolla på och jag har aldrig tidigare sett det. Så det kommer jag att försöka prioritera att göra, säger Andersson med ett skratt.


25-årige Linköpingsspelaren landslagsdebuterade i Kanada

Den här artikeln handlar om: