#ibsilly
Kristyna Lechnerova (t.v).
Foto: IFF och Peter Lindblad
Superligan

Värvar landslagsspelare: ”Kommer att konkurrera om platserna direkt”

ANNONS

Tjeckiska U19-landslagsbacken Kristyna Lechnerova är klar för Malmö.

Malmö har under flera säsonger varit ett av de SSL-lag som gjort allra flest värvningar från utlandet. Några import-nyförvärv däremot inte synts till under den här #ibsilly-sommaren – fram tills nu.

Under midsommarhelgen kunde Malmö välkomna Kristyna Lechnerova till laget. Backen är född 2003 och deltog som underårig i U19-VM 2020 som spelades förra året i Uppsala, detta för Tjeckien som tog brons. Hon kommer närmast från Florbal Chodov.

Hon har funnits på Malmös radar en längre tid och har tidigare besökt klubben, och dessutom funnits med i en träningsmatch bärandes den magenta tröjan. Nu är hon klar på riktigt och ansluter till laget under försäsongen, när hennes studier i hemlandet är avklarade.

– Som spelare är ”Kiki” en offensivt lagd back med bra blick för spelet och med ett starkt avslut. Vi är övertygade om att hon direkt kommer att konkurrera om platserna men är såklart medvetna om att det behövs lite omställningstid för spelare som kommer ifrån utlandet. Jag ser värvningen av ”Kiki” som en kanonvärvning på både kort- och lång sikt, säger klubbchefen Mikael Jeppsson till klubbens hemsida.

Lechnerova är lagets andra nyförvärv från andra klubbar den här sommaren, tidigare hämtade man in Elsa Sommelius från Helsingborg. Man har även lyft upp trion Isa Burgstaller, Maja Helman och Ida Gyllensjö från de egna leden.


Highlights: Finland-Sverige 4-9 (U19 damer)

Den här artikeln handlar om: