Foto: Per Wiklund
Superligan

Täbys berg- och dalbanesäsong avslutades på topp

ANNONS

Täbys nyförvärv Sara Johnsson summerar sin första säsong i Stockholmslaget.

Täby tappade massor av spelare inför säsongen och det skulle visa sig till slut att man inte värvat in tillräckligt med starka spelare för att ersätta de som försvann. Efter 26 omgångar låg Täby på en tionde plats med sex poäng upp till slutspelsstrecket och det var stockholmarnas första missade slutspel sedan 2013/14. 

– En säsong som blandade och gav resultatmässigt vilket gjorde att poängen inte räckte till en slutspelsplats. Tråkigt såklart samtidigt som vi byggt upp viktiga delar som vi tar med oss inför kommande säsong, säger Sara Johnsson till Innebandymagazinet.

26-åringen från Kungälv kan dock inte räknas in under kategorin ”inte tillräckligt bra nyförvärv” då hon anslöt från Allsvenska Göteborg och slutade på sjätte plats i den interna poängligan under sin debutsäsong i Täby.   

– För egen del var det en mycket givande och rolig säsong, växte in i rollen och har trivts strålande i laget. 

Med en berg- och dalbanesäsong så är det såklart svårt att hitta något speciell höjdpunkt på säsongen men Täby avslutade på bästa sätt genom att bli det bästa laget i Stockholm även fast Nacka slutade bättre i tabellen i SSL. 

– Det är framförallt vissa matcher som etsar sig kvar i minnet när allt klaffar och vi gör en riktigt laginsats, den glädjen tillsammans är oslagbar. Tänker bland annat på vinsten mot Rönnby andra omgången på hemmaplan (5-4) och vinsten mot Sirius på bortaplan i februari (7-4). Sen var såklart Bäst I Stan-guldet (DM i Stockholm) ett fint avslut på säsongen. 

Om Täby var ett av två lag som tappade mest slagkraft förra säsongen så är det raka motsatsen i år då man är det laget som värvat in mest spets och bredd. Hela åtta nya spelare är kontrakterade redan, bland annat två spelare med landslagsmeriter från Tjeckien.  

– Vi ska bygga vidare på det vi har påbörjat och alltid ta kliv framåt. Täby 22/23  kommer vara ett lag att räkna med. 

Vad ser du mest fram emot kommande säsong?

– Ser fram emot att få tillsammans med mitt lag lira ytterligare en säsong i världens bästa liga. Nu ska vi jobba hårt under försäsongen för att vara så redo vi kan bli inför hösten.


Det roligaste innebandyklippet någonsin

Kolla in straffen som gick helt fel från början till slut

Den här artikeln handlar om: