Foto: Per Wiklund
Superligan

Goda nyheter från Warbergsstjärnan

ANNONS

Andrea Envall skadade sig allvarligt i knät i februari och missade resten av säsongen, men nu är hon på väg tillbaka till spel rekordsnabbt.

Warberg började säsongen väldigt starkt och låg länge på slutspelsplats men under andra halvan åkte man på pyspunka och sjönk sakta men säkert i tabellen så till den milda grad att man slogs om kontraktet i sista omgången. 

– Vi hade nog alla hoppats på att spela om det andra sträcket på slutet. Vi blandade och gav, men det finns mycket bra att ta med sig, summerar Andrea Envall säsongen. 

Envall själv gjorde en av sina starkaste säsonger i SSL och var på väg mot personligt poängrekord men precis som för laget så gick det illa på slutet. Men här handla det inte om någon pyspunka utan en rejäl explosion då olyckan var framme i mitten av februari. Efter magnetröntgen konstaterades det att Envall hade en spricka i menisken.     

– För mig kändes det väldigt bra tills jag fick min knäskada, jag kände att jag tog några steg i min utveckling så det var synd att det tog det tog slut så tidigt.

22-åringen har varit en av Warbergs viktigaste spelare under flera säsonger och hennes frånvaro är såklart en orsak till att det gick så trögt på slutet. Trots att Envall missade nio matcher så slutade hon tvåa i den interna poängligan en poäng bakom Sandra Hawerman. Så skadan kom väldigt olägligt både för Envall och laget så när snipern får frågan om det största minnet från säsongen så är det så klart ett ögonblick som sticker ut.  

– Ja det är tyvärr när min menisk gick sönder i matchen mot Karlstad, för då bara visste jag att jag inte skulle spela mer innebandy resten av säsongen och det är ju såklart inte roligt.

Även om säsongen tog slut för tidigt så finns det en lite solskenshistoria ändå då det ser ut som att Envall är tillbaka på rekordtid.

– Det går bra med rehaben, har gått väldigt smidigt från start! Är nog tillbaka helt på innebandyplanen inom en månad om allt går enligt planerna.   

Under sommaren har Warberg genomgått en rejäl storstädning i truppen där man genomfört en generationsväxling och tio spelare har fått lämna och 11 nya har plockats in. Så det är i princip ett helt nytt lag som Envall återvänder till.   

– Har sällan så mycket förväntningar på en säsong, en klassiker har väl blivit att Innebandymagazinet tippar att vi åker ut och vi bevisar motsatsen. Men ja vi kommer in med ett i princip nytt lag och väldigt unga spelare och det kommer ta tid att få till alla delar i spelet men när vi väl lyckas kommer det bli succé tror jag! 

Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?

– Att spela bara! Känns som det var en evighet sen… aldrig vart ifrån innebandy så här länge. Och så självklart att gå in i en säsong med det här nya spännande laget vi har, ska bli sjukt roligt att se vad vi kan åstadkomma.


Highlights: Warberg-Karlstad 4-3

Se höjdpunkterna från Envalls sista match för säsongen

Den här artikeln handlar om: