#ibsilly-nytt
Foto: Onyx Innebandy
#ibsilly

Nya tränaren värvar in sin gamla kvalhjälte

ANNONS

Onyx håller på förfullt att rusta upp truppen för en snabb återkomst till Allsvenskan igen.

Onyx slutade sist i Allsvenskan södra för två säsonger sedan men åkte inte ur på grund av pandemin. Så i år fick man en ny chans att bevisa att man hörde hemma i Allsvenskan och det skulle man göra i Allsvenskan Norra. Men resultatet blev nästan det samma och sörmlänningarna slutade näst sist och degraderingen var ett faktum.

Till kommande säsong har man tagit in en ny tränare i rutinerade Jonas Boväng som bland annat var med och tog upp Örebro till SSL för ett par år sedan. Han har fått i uppdrag att de kommande tre åren få upp Onyx i Allsvenskan igen. 

– Vi håller på med träna för att tävla. Så vi vill vinna oavsett om det är träning eller match. Sedan har vi ett arbete att göra för att bygga ett starkt och hållbart bygge. Målsättningen är glasklar från föreningen att ta laget tillbaka till Allsvenskan. Sker det år ett, två eller tre, återstår att se. Får vi träff med det hårda jobb spelarna lägger ner nu, så är jag inte förvånad om vi utmanar redan denna säsong, säger Boväng till Innebandymagazinet.

Sedan uttåget från Allsvenskan har Onyx bland annat tappat sin stora poängkung Viktor Palm till Nykvarn och sin förstemålvakt Adam Brodén till Kalmarsund. Samt att sju spelare till har lämnat laget. På plussidan har man fått in fem nya spelare så här långt. 

– Som alla lag som åker ur en serie, så tappar man alltid ett antal spelare. Men i stort är det majoriteten kvar. Plus ett antal nya spännande spelare in. Det blir naturligt att flera kommer ta flera steg fram, och de yngre få erfarenhet att blomstra.

Det senaste nyförvärvet är en viktig pjäs och ersättare till målvakten Brodén. Det är rutinerade Martin Cyrén som gör comeback efter tre års uppehåll. 27-årinigen har erfarenhet från spel i Allsvenskan med Täby, Örebro och Hagunda. I de två sistnämnda lagen var han även med och kvalade upp till SSL och med Örebro blev han kvalhjälte efter att Örebro gått upp till SSL efter straffläggning. I båset stod en viss Jonas Boväng då. 

– Han kommer bli jätteviktig, en otroligt viktig signering. Både för defensiven, erfarenhet, och kvalité som han besitter. En målvakt som jag hade i Örebro, och känner innan. Så inte ett dugg orolig trots hans uppehåll. Sjukt häftigt att han är motiverad igen.


TV: Alexander Rudd till Gävle - ”Självklart årets värvning i SSL på herrsidan"

Magnus Fredriksson: "Det ultimata nyförvärvet - spelaren som på egen hand kan göra skillnad"

     

Den här artikeln handlar om: