#ibsilly-nytt
#ibsilly

Klubblegendaren gör comeback i Kalmarsund

ANNONS

Marcus Johansson plockar ner klubban från hyllan efter bara en säsongs frånvaro.

För ett år sedan valde han att lägga klubban på hyllan efter 151 matcher och 299 poäng i den cyanblåa tröjan. Efter långa och många spekulationer står det nu klart att Marcus Johansson är tillbaka i FBC Kalmarsund. Det nya kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

–  Det känns jättebra, det ska bli riktigt kul. Att vara tillbaka här, i KIFAB Arena, väcker såklart många fina minnen. Så det ska bli superkul. Jag kände framför allt under slutspelet förra säsongen att suget började komma tillbaka. När man kom hit och såg ett fullsatt KIFAB Arena, det trycket och den känslan var helt fantastiskt att få uppleva. Där och då kände jag att det hade varit jäkligt kul att få vara på planen och känna den känslan igen, säger Johansson i ett pressmeddelande. 

Sportchef Adam Kallenberg om comebacken:

– Hem till gården är en klassisk brittisk TV-serie som sändes mellan 1972-1989 och lyckades producera 9386 avsnitt under 33 säsonger. Om vi tillåter oss själva att skarva en aning så är det siffror som är direkt överförbara till Marcus Johanssons karriär. Sällan har en comeback varit så välkommen och efterlängtad. Vi får tillbaka ligans bästa direktskott, en människa som trots sin något buttra uppsyn lyfter omgivningens prestation, en spelare som höjer rösten när det behövs i omklädningsrummet, spelaren som endast gör TV-spelsmål där 97% sitter stenhårt i nättaket. Välkommen tillbaka #56.

I och med att Johansson gör comeback så kan han nu ta upp jakten på en milstolpe som han missade att nå senast trots att han lovade Innebandymagazinet att han skulle lyckas med det.

– Absolut kommer jag göra det. Det skulle vara en kul milstolpe att nå upp till under min sista säsong på den här nivån. Jag hade ingen aning om att det bara var tio mål kvar så det är kul, sa han då. 

Milstolpen var att nå till 200 gjorda mål i grundserien och för att klara det behövde Johansson göra tio mål på sex matcher. Men det blev bara ett mål per match så det är fortfarande fyra mål kvar till den magiska milstolpen som bara 35 spelare nått upp till. Dessutom kan han få en match i matchen mot Faluns Emil Johansson som gjort ett mål mer med sina 197.   

 

FBC Kalmarsunds Silly Season

Klara in

Martin Rönnklint, forward (Lillån)

Dennis Andersson, back (Salem)

Adam Brodén, målvakt (Onyx)

Marcus Johansson, forward (Comeback) 

Klara ut

Mattias Lövenfors, back (Warberg)

Thomas Crona, målvakt (Team Thorengruppen)

Oliver Samuelsson, forward (tar en paus)


TV: Alexander Rudd till Gävle - ”Självklart årets värvning i SSL på herrsidan"

Magnus Fredriksson: "Det ultimata nyförvärvet - spelaren som på egen hand kan göra skillnad"

Den här artikeln handlar om: