Foto: Tomas Brandt Wangel
#ibsilly

Hon är Nackas sjätte nyförvärv

ANNONS

Nacka fortsätter att förstärka upp laget med intressanta framtidsnamn.

Redan för tre månader sedan avslöjade Mr. Silly att Emma Ekenlinde hade hoppat av RIG Umeå efter två säsonger för att flytta tillbaka till Stockholm och att hennes nästa klubbadress skulle bli Nacka IBK. Nu har den övergången blivit bekräftad. 

– Vi är väldigt glada att återigen ha en spelare från familjen Ekenlinde i Nackatröjan! Denna gång är det lillasyster Emma som kommer frälsa Nackapubliken med sitt kaxiga och luriga spel, skriver klubben på sin hemsida.

Emma lämnade Huddinge IBS för spel och studier på RIG Umeå för två säsonger sedan. Under den första säsongen hann hon med att göra 6 poäng på fem matcher innan pandemin stängde ner showen. Den nyss avslutade säsongen  blev det bara 8 matcher för Ekenlinde i RIG-tröjan och ett poäng. 

– Jag ser framemot kommande säsong väldigt mycket, det ska bli kul att få känna på SSL-tempot. Slutspel som mål är roligt och rimligt samt jag hoppas att jag kan bidra mycket på plan som utanför, säger Ekenlinde.

Sportchef Kim Leindahl om värvningen:

– Emma är precis den kategori av spelare vi vill knyta till oss: ung, driven, redan väldigt duktig men också med potential i världsklass. Vi ser väldigt mycket fram emot att se Emma utvecklas parallellt med att vi utvecklar oss.

Mr. Silly hade även uppgifter på att storasyster Mathilda Ekenlinde ville lämna Thorengruppen och flytta hem och spela med Nacka igen. Enligt hans källor så var det en kontraktsfråga som behövdes lösas först. Så det återstår att se om han får rätt även här. 

Nacka IBKs Silly Season

Klara in

Philippa Blom, forward (Kloten-Dietlikon, Schweiz)

Thea Lindén, forward (RIG Umeå)

Joesefin Krogh, målvakt (Telge)

Elin Barbus, forward (Huddinge) 

Leif Sipilä, tränare (Tullinge)

Linnea Ferringmark, forward (Värmdö)

Emma Ekenlinde, back (RIG Umeå)

Klara ut

Madeleine Schedin, back (slutar)

Emilia Kokkonen, back (slutar)

Saga Emtell, center (Västerås Rönnby)

Nadia Cattaneo, back/forward (Åkersberga)

Karl Andrén, tränare (blir kvar i föreningen)


TV: ”80-85% i Finland spelar med ovala klubbor - tvärtom i Sverige”

Klubbhusets delägare Magnus Augustsson om produkttrender inom innebandyn, historiska bottennapp och försäljningssuccéer.

    

  

 

Den här artikeln handlar om: