#ibsilly-nytt
Foto: Anders Andersson, Per Wiklund och Kjelle Svensson
Superligan

SSL-nykomlingarnas osannolika offensiva krafter

ANNONS

Senaste Gävle spelade i SSL var man en slagpåse men till hösten är det få lag i SSL som kan bjuda på samma offensiva kvalitéer.

Säsongen 2014/15 slutade Gävle GIK tvåa i Allsvenskan Södra och de lyckades att kvala sig upp till Svenska Superligan för första gången. Mycket tack vare lagets fruktade radarpar Simon Cederström och Alexander Larsson som båda gjorde 65 poäng och delade poängligatiteln i serien. Men Cederström lämnade för Falun där han senare blev svensk mästare och utan Cederström i laget blev det svårt för Gävle att hävda sig i SSL och man slutade sist med endast nio inspelade poäng.

Säsongen 2021/22 slutade Gävle trea i Allsvenskan Norra men lyckades att kvala sig upp till SSL för andra gången i föreningens historia. Efter kvaltriumfen var det länge tyst från nykomlingarna men för några dagar sedan släppte de två rejäla #ibsilly-bomber där man först presenterade superstjärnan Alexander Rudd, som blivit utsedd till världens näst bästa innebandyspelare och som vunnit mängder med SM- och VM-guld. Ett par dagar efter Rudd-bomben släppte man även att Cederström gör comeback i Gävletröjan och tillsammans med Rudd och redan befintliga storstjärnan Billy Nilsson förfogar helt plötsligt nykomlingarna över en helt omänskligt bra offensiva pjäser.

– Ja, vi kommer absolut att vara ett offensivt starkt lag. Vi kommer väl kanske att vinna matcher med 12–10 istället för 4–3, haha...men bara man vinner så. Det är roligare att göra mycket mål! Nu är det bara att hoppas att Alexander Larsson också kommer att ansluta, säger Cederström till Gefle Dagblad.

Gävle har gått ut med att man kommer släppa sitt tredje nyförvärv under torsdagen och det har spekulerats en hel del och många tror att det är just Alexander Larsson som kommer att presenteras. Det är redan klart att Larsson flyttar hem efter att ha spelat i Schweiz de tre senaste säsongerna. Men trots nykomlingarnas offensiva superkvalitéer som kanske spetsas ännu mer idag så sticker inte Cederström ut hakan när ha får frågan om lagets målsättning kommande säsong utan det är en klassisk nykomlingsmålsättning som gäller.

– Det handlar om att hålla oss kvar. Att slå rätt lag, dom i botten, och kanske inte alltid så mycket om att vinna mot topplagen. Men sedan kan det förstås bli skrällar också, så är det alltid.


TV: Alexander Rudd till Gävle - ”Självklart årets värvning i SSL på herrsidan"

Magnus Fredriksson: "Det ultimata nyförvärvet - spelaren som på egen hand kan göra skillnad"

       

Den här artikeln handlar om: