Notification

Psykisk hälsa i fokus på Gästriklands SummerCamp

Flera nyttiga föreläsningar för ungdomar när Gävleborgs Innebandyförbund arrangerar sjätte upplagan av Gästriklands SummerCamp 9-12 augusti.

Förra året firade Gästriklands SummerCamp femårsjubileum och det blev, precis som tidigare år, en succé och höjdpunkt för såväl ledare som spelare. I år siktar man på att ta nästa steg och utveckla konceptet. Detta genom att bland annat ha flera viktiga föreläsningar. 

– I stort så är fokuset den psykiska hälsan. Vi ser i dagens samhälle att psykisk ohälsa är ett stort problem och därför har vi som vuxna ett jätteansvar att informera och hjälpa barn och ungdomar ur ett antingen förebyggande perspektiv eller i ett nuvarande perspektiv. Är vi mer pålästa kring ämnet så kan vi hjälpa både oss själva likväl som vi kan hjälpa människor runt om oss, berättar lägeransvarige Linus Nielsen.

 Följande föreläsningar väntar på Gästriklands SummerCamp:

Tom Hellberg – psykisk ohälsa
Tom berättar om sin egen livsresa där han trots det ”perfekta” livet i form av goda resultat i skolan, många kompisar och framgångar inom sin idrott levde med psykisk ohälsa. En ohälsa som till slut utvecklade sig till det stadiet där Tom var nära att ta sitt eget liv. Han berättar dels om resan som var under tiden man mådde psykiskt väldigt dåligt, men framförallt om tiden därefter i form av vilka nycklar han använde sig utav för att finna vägarna till ett bättre mående.

Johan Göransson – HeForShe
Johan kommer från ”HeForShe” som är en del av den internationella organisationen ”UNWomen”. Johan fokuserar på att engagera män och pojkar till att tillsammans vara förespråkare för jämställdhet och att uppmuntra dem att aktivt ta ställning mot våld, diskriminering och orättvisor som drabbar flickor och kvinnor. Johan pratar om HeForShes sju olika principer i arbetet och ger även tips på olika verktyg på hur man kan hantera sakfrågan.

Alexander Bäcklin – En Bra Start
Alexander kommer från Brynäs IF och ”En Bra Start” där det informeras och diskuteras kring hur du agerar som en god kamrat. Varför det är viktigt att både du själv och din omgivning mår bra och vad du som individ har för möjligheter och ansvar för att det ska kunna ske.

Utöver föreläsningarna så blir det självklart också härliga innebandypass, atletiska pass, aktiviteter, teambuilding och turneringsspel under lägret som äger rum 9-12 augusti i supermoderna Gavlehov som blir en SSL-arena nästa säsong.

Anmäl dig på: https://forms.gle/XvT9cSrVBWmCmg6x7

Fakta om Gästriklands SummerCamp
Sista anmälningsdag: 22 juli
Datum: 9-12 augusti
Plats: Gavlehovsområdet, Gävle
Kostnad: 1600 kr per deltagare
Åldersgrupper: Födda 06-11
Lägret pågår alla dagar mellan: 10.00 och 16.00 (cirkatider) 

Läs mer och håll koll på www.ifasummercamp.se för de senaste nyheterna.