Foto: Lindås och Dalen
#ibsilly

#ibsilly-nyheter från Allsvenskan

ANNONS

Senaste #ibsilly-nyheterna från Damallsvenskan Södra och Norra.

Lindås Rasta IBK och IBK Dalen jagar både kval till SSL kommande säsong och i den jakten så presenterar de båda lagen varsin god nyhet. 

Först ut så har Lindås Rasta gjort klart med sitt sjätte nyförvärv för säsongen och efter att ha presenterat fem spelare som alla haft SSL-meriter presenterar man nu ett nyförvärv som har framtiden framför sig och hoppas nå till SSL med Lindås hjälp. Det är 20-åriga offensiva backen Therese Högberg som skrivit på för Lindås som kommer närmast från spel i Dam1an med Onsala. 

– Jag har som målsättning att vara med och bidra i laget både på och utanför planen. Att alltid vara glad, positiv och peppa laget i alla lägen samt bidra till vinster. Även att utvecklas som spelare med de otroligt duktiga tjejerna som finns i laget, säger Högberg till lagets hemsida.  

Huvudtränare Anders Nilsson om värvningen:

– Jättekul att Therese ska spela med oss. Hon har visat väldigt tydligt att klivet upp till allsvenskan är nästa steg i karriären. Therese har stor potential och inte minst helt rätt attityd. En fysisk back med ett bra skott som inte viker undan i närkamperna.

***

Backen Ida Hansson värvades till IBK Dalen för tre säsonger sedan och de två första säsongerna i klubben gjorde hon inte ett enda poäng i Allsvenskan. Men den nyss avslutade säsongen blommade 23-åringen ut rejält och stod för 12 poäng och var en av lagets bästa spelare samt att hon röstades fram av laget till årets genombrott. Nu har Hansson valt att skriva på ett nytt ettårskontrakt. 

– Det känns så roligt att Hansson fortsätter lira med oss, hon var en väldigt viktig spelare för oss under
förra säsongen och kommer fortsätta vara det nu under kommande säsongen. Ida utvecklades väldigt mycket under förra säsongen och tog fler kliv både defensivt och offensivt. Ida har ett bra skott, läser spelet bra, slår bra passningar och vinner mycket boll. Blir kul och spännande att se vilka ytterligare kliv i sin utveckling hon kommer ta nästa säsong, säger tränare Caroline Stattin i ett pressmeddelande.

Ida Hansson om förlängningen:

– Lagets självklara målsättning för kommande säsong är att gå upp till SSL just för att förra säsongen slutade som den gjorde. Sedan för min egen del så vill jag bli så bra som jag bara kan bli och på så sätt kunna bidra till att vi tar steget upp till SSL igen.


TV: Alexander Rudd till Gävle - ”Självklart årets värvning i SSL på herrsidan"

Magnus Fredriksson: "Det ultimata nyförvärvet - spelaren som på egen hand kan göra skillnad"

     

Den här artikeln handlar om: