#ibsilly
Simon Wedberg.
Foto: Martin Flousek, IFF
Allsvenskan norra

Simon Wedberg och William Ekbladh stannar hos Falun

ANNONS

Efter spelartappen – nu skriver Falun nya kontrakt med två av sina talanger.

Faluns Utveckling, som nyligen tog steget upp till Allsvenskan, har fått se flera nyckelpjäser lämna efter avancemanget: Melker Hemmingberg, Laban Blomqvist och Lukas Bemström.

Nu kan man däremot presentera lite glädjande nyheter istället, och det rör sig om två kontraktsförläningar.

Det är U19-landslagsmannen Simon Wedberg som skrivit på ett avtal som sträcker sig till 2024. Wedberg, som fyller 18 i september, är ursprungligen från Stockholm men har funnits i Faluns organisation sedan 2019/20. Den senaste säsongen var händelserik då han förutom seniorspelandet även representerade Faluns JAS-lag (som nådde semifinal i Innebandyfesten), Sveriges U19 samt Stockholms SDF-SM-lag.

Även Wedbergs lagkamrat William Ekbladh väljer att stanna i Falun, då han skrivit på ett nytt ettårskontrakt. Ekbladh hade en inte lika händelserik säsong som Wedberg då han fick se en hel del matcher från sidan på grund av skadeproblem. Den Nykvarn-fostrade centern beskrivs av Falun som ”ett innebandygeni som blandar lugn och ro i försvarsspelet med fart och finess i offensiven”. 


TV: Vägen till USM-guld för Karlstad och Pixbo Wallenstam

Tränarna Nicolas Wilbourn och Adam Lindberg avslöjar framgångsreceptet bakom Karlstads och Pixbo Wallenstams USM-framgång: "Kört otroligt mycket fys"

Den här artikeln handlar om: