Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

En väldigt tuff säsong för Moras mest lysande stjärna

ANNONS

Matilda Lindgren summerar Moras säsong och sin egen insatts som slutade med två stora nederlag.

20-åriga backlöftet Matilda Lindgren har haft en väldigt tuff säsong där hon först förlorade U19-VM-finalen och sedan åkte ur SSL med Mora. Samtidigt som resultaten gick emot henne denna säsong så har hon själv utvecklats väldigt mycket och nästan varje SSL-lag jagade henne efter att det blev klart att Mora åkte ut. Som ett bra slut på en jobbig säsong så fick Lindgren i helgen avsluta på bästa sätt med läger med damlandslaget i Västerås.

– För egen del utvecklades jag mycket. Mer och mer desto längre säsongen gick, precis som laget gjorde. Jag fick bära kaptensbindeln för första gången och det stärkte mig väldigt mycket. Känner att jag tagit steg i min utveckling som spelare och ledare på banan. Det var en riktigt lärorik säsong för oss alla, säger Lindgren till Innebandymagazinet. 

I och med Moras uttåg från SSL tog en 15-årig lång era slut som innehöll 14 raka slutspel och 11 raka SM-medaljer fram tills årets säsong. Mora hade chansen att klara sig kvar i sista omgången där tre lag slogs om vilka två som skulle klara sig kvar. Men både Warberg och Lund vann sina matcher vilket betydde att Mora var tvungen att ta två poäng mot seriesegrarna Pixbo, något man inte mäktade med.  

– Vi hade tuffa förutsättningar innan säsongen med den stora omsättningen av spelare. Vi hade ett ungt och oerfaret lag med många rookies. Helt enkelt en riktigt häftig utmaning framför oss som jag tycker vi tog oss an på allra bästa sätt. Jag tycker att vi gjorde absolut allt vi kunde, vi gick ihop som lag och såg en utveckling på många spelare. Det var en häftig resa vi gjorde säsongen som var. Sen blev det tyvärr stolpe ut på väldigt små marginaler. Det gick inte som vi tänkt och var en tuff tid där direkt efter säsongen. Nu i efterhand kan man ändå ta med sig de bra bitarna och kan känna att man har siktet inställt på nästa säsong.

 

Även om säsongen innehöll en hel del motgångar så fanns det även många ljusglimtar att blicka tillbaka på och när backtalangen gör det minns hon speciellt en match.  

– Jag måste nog ändå säga vår sista hemmamatch där vi mötte Malmö. Kommer ihåg den starkt då det var en match med mycket känslor. En match där mycket stod på spel både för oss och dem. Där tycker jag vi gjorde helt klart den bästa laginsatsen för säsongen. I och med den segern gav vi oss själva chansen inför slutspurten. Nånstans samlade vi ännu mer kraft och gick in och gjorde en av våra bästa matcher. Var otroligt stolt över oss. Sen glömmer man väl aldrig Malin Andreasons alla målgester heller, haha.

I början på året skrev stjärnbacken på ett nytt kontrakt med Mora men det innehöll en klausul som gjorde att Lindgren kunde bryta kontraktet om Mora åkte ur SSL och fortsätta spela i Svenska Superligan. Men trots att hon blev uppvaktad av nästan alla SSL-lag valde Lindgren till slut att följa med Mora ner i Allsvenskan. Och målet kommande säsong råder det inga tvivel om.   

– Har självklart väldigt höga förväntningar, något jag tycker att vi bör ha. Siktet är självklart inställt på att gå upp i SSL igen. Sen är det lättare sagt än gjort, men det är det som är det självklara målet.

Vilken är din favoritövning under försäsongen?

– Oj vet inte om jag har någon favoritövning. Men man är aldrig så nöjd som efter man genomfört ett hemskt intervallpass. Men det roligaste är väl när de smyger in lite innebandy under försäsongen också, haha. 

Vad ser du mest fram emot med säsongen 22/23?

– Helt klart att få tävla igen!! Tävla och utvecklas tillsammans med laget. Ska bli kul att få göra en helt ny resa med ett högt och tydligt mål.


Sverige Blå-Sverige Gul 13-3

Se alla målen från den första internmatchen

Den här artikeln handlar om: