Så här såg det ut senast Fristad firade en serieseger 17/18.
Foto: Privat
#ibsilly

Rutinerad SSL-spelare gör comeback i moderklubben

ANNONS

En spelare som spelat de fem senaste säsongerna i SSL är klar för spel i Dam1an kommande säsong.

Fristads GoIF har haft det väldigt tungt de senaste säsongerna. Det lilla samhället utanför Borås har haft som mål att ta steget upp i Allsvenskan de senaste 6 säsongerna men misslyckats på målsnöret varje gång. 16/17 föll man mot Partille i första kvalrundan på målskillnad och året efter åkte man också ut mot Partille i första rudan. 

Sedan följde fyra säsonger där Fristad slutade tvåa i serien vid tre tillfällen, bara ettan får kvala, och den fjärde säsongen så ledde man serien när pandemin satte stopp. I år missade man dessutom kvalet på målskillnad då Alingsås hade sex plusmål bättre.

Men förhoppningsvis kan Fristad ta det sista klivet framåt den kommande säsongen efter att man fått tillbaka Sofia Blixt till efter sex år ute på vift i Jönköping. Där har Blixt vuxit ut till en av SSL:s toppmålvakter men till kommande säsong återvänder hon till moderklubben där hon bland annat kommer återförenas med sin tidigare klubbkamrat Jennie Bylander som lämnade Jönköping för tre säsonger sedan. 

– Vi får en målvakt som är en klass högre än den vi haft de senaste åren. Vi har siktat på allsvenskan många år nu och misslyckats i kvalet. Så nu kanske vi äntligen kan gå upp, säger Fristads ordförande Magnus Bergenholtz till Borås Tidning om värvningen.

Vad Blixt har för målsättning med comebacken i Fristad råder det inga tveksamheter om.

– Det har alltid varit en dröm för mig att spela upp oss i de högre divisioner. Så förhoppningsvis får jag göra det. Det ska bli kul, skönt att komma tillbaka. Men det blir ju också en press att man ska prestera. Jag är alltid lite nervös när det kommer till sånt här.


Sverige-Finland (U19) 5-4 str

         

Den här artikeln handlar om: