Kungar och drottningar 21/22
Foto: Thörnbergs Sportfoto
Herrettan

Han är kungen över Herr1an 21/22

ANNONS

En spelare stack ut lite mer än någon annan i Herr1an den gångna säsongen och han stod för en fantastisk säsong i Mora.

Herr1an 21/22 är över och cirka 2000 spelare har varit med och bidragit med sina kunskaper under säsongens gång. Men en spelare har bidragit lite mer än någon annan och får nu äran att kalla sig kungen över Herr1an det närmsta året. 

KAIS Moras Daniel Simons-Pettersson gjorde både mest antal poäng av alla spelare i de sex serierna och han hade även det bästa poängsnittet med 3,8 poäng per match och 76 poäng totalt. Som om inte det vore nog så gjorde han även mest mål med sina 58 fullträffar och snittet på 2,9 mål per match var också Herr1ans bästa.  

– Måste berömma alla mina medspelare och ge ett extra beröm till Johan Tomth och Emil Hedström fast man har missat mål några gånger så har de fortfarande levererat pass efter pass till mig. Sen så ska mina tränare också ha ett tack som har litat på det jag kan, säger kungen över Herr1an till Innebandymagazinet.

Kedjekamraterna brukar oftast lyftas fram när man frågar en poängmaskin om varför han gör så mycket poäng. Men just i detta fall är det ingen torr gammal floskel för nämnda Tomth har även Herr1ans bästa assistsnitt med 2,68 assist per match. Men om det är passningarna som gör målskytten eller tvärtom i detta fall förtäljer inte historien. Däremot är Herr1an-kungen belåten med sin säsong.   

– Ja, jag är nöjd med min insats den här säsongen, gick över förväntan för min egen del men med bra medspelare runt sig så är det mycket enklare att göra det man är bra på. 

Trots att hela Simons-Petterssons kedja la beslag på de tre första platserna i poängligan i Mellersta serien så slutade Mora bara trea i tabellen. Det var hela 9 poäng upp till seriesegrarna Falun som valde att möta Mora i kvalet till Allsvenskan. Där höll Mora på att skrälla efter att man vann första matchen och sedan ledde länge i den andra matchen men i slutsekunderna kvitterade Falun och vann sedan på straffar. I den tredje och avgörande matchen drog Falun längsta strået och vann med 10-8.  

– Precis som du beskriver så förlorade vi precis på målsnöret. Det var en kul matchserie mot Falun. Vi skulle egentligen avgjort på hemmaplan men lyckades inte stänga matchen och föll sen på straffar.

Med tanke på din fantastiska säsong är det många lag högre upp i seriesystemet som har hört av sig? 

– Det har varit väldigt tyst på den fronten vilket har varit väldigt skönt, för det har stått mellan att lägga ner eller att fortsätta med KAIS. Känner att jag har mer att ge till laget men det är mycket annat som ska gå ihop, familjen och jobb måste också fungera.

Fotnot: Efter Innebandymagazinets intervju så har poängkungen bestämt sig för att fortsätta i Mora i ytterligare två säsonger. 


TV: Stjärnan vill se bäst av 7 matcher även på damsidan

Täbys landslagsback Lisa Carlsson om hur damernas SSL kan bli bättre.

Den här artikeln handlar om: