Foto: Per Wiklund
Superligan

Nackaspelaren minns tillbaka en av de största skrällarna i SSL

ANNONS

Amanda Boric-Svärd summerar Nackas succésäsong och blickar fram emot nästa som ska bli ännu bättre.

Nacka IBK spelade sin tredje säsong i SSL i år och efter att ha varit snubblande nära att gå till slutspel de två första säsongerna i Svenska Superligan så blev det tredje gången gillt för stockholmarna trots att man tappade halva laget under silly season. Man slutade på en sjunde plats med fem poäng ner till Karlstad utanför slutspelsstrecket. Dessutom hamnade man förre Täby och kan nu titulera sig huvudstadens bästa lag. 

– Jag ger säsongen ett solklart godkänt, både till laget och min egen prestation får väl också ett godkänt. Tycker att vi har visat framfötterna och presterat otroligt bra i många matcher, säger Amanda Boric-Svärd, som gjorde sin första säsong i Nacka, till Innebandymagazinet. 

Nacka stod för säsongens allra största skräll och en av de största i SSL Dam någonsin när man blev det första laget som någonsin besegrade Svenska Mästarna Thorengruppen på deras hemmaplan. Räknar man dessutom in IKSU-tiden så var det första hemmaförlusten på över 1500 dagar för Umeålaget. En match som Boric-Svärd anser är säsongens höjdpunkt för egen del.    

– Tror nog det måste ha varit den där fredagsmatchen i Umeå, oddsen var inte på vår sida men vi körde på endå och tog hem tre poäng mot fjolårets svenska mästare. Vi visade även att inget är omöjligt om viljan att vinna är starkare än rädslan av att förlora är.

Med nyvunnet självförtroende och erfarenheten av att ha spelat slutspel tar nu Nacka sikte på nya höjder kommande säsong.  

– Jag förväntar mig att vi kör på samma sätt som vi avslutade säsongen på och fortsätter att växa som lag. För då tror jag att vi kan ta oss ytterligare ett steg längre.

Men innan vi är där så ska det genomföras en försäsong. Vad har du för favoritövning egentligen på försäsongen?

– Bra fråga, övningar med fart är nog de som jag uppskattar mest. För att de liknar matchsituationer och när det går fort så underlättar det i spelet.

Vad ser du mest fram emot den kommande säsongen?

– Vår första match som blir mot Thorengruppen.

Den matchen spelas tyvärr hemma så Nacka får inte chansen att bli det första laget att slå Thorengruppen två gånger på sin hemmaplan. Dock så kan man bli det andra laget som besegrat Thorengruppen två gånger.


Sverige-Finland (U19) 5-4 str

 

Den här artikeln handlar om: