Foto: Umeå Scandic Cup
Damettan

Hon är poängdrottningen av Dam1an 21/22

ANNONS

En 24-åring från Kalix gjorde mest poäng av alla Dam1an-spelare denna säsong.

Läs även: Drottningarna över Dam1an 2021-22

Cirka 3000 spelare har spelat en match i Dam1an denna säsong i något av de 12 distrikten som finns runt om i Landet. Poängdrottningen över Dam1an denna säsong blev ingen mindre än Emma Andersson från Team Kalix IBK från Norrbottenserien. 

– Det känns såklart väldigt roligt att höra, men inget jag hade koll på, säger en förvånad poängmaskin till Innebandymagazinet. 

24-åringen öste in 46 mål och 20 assist på 17 matcher vilket ger ett poängsnitt på 3,88 poäng per match, vilket är det bästa snittet av alla Dam1anspelare denna säsong. Dessutom snittade hon mest mål av alla med sina 2,71 mål per match och hennes totalt 66 poäng var även den högsta poängskörden denna säsong i Dam1an. 

– Jag skulle säga att jag är en spelare som letar mycket avslut kombinerat med att jag spelat med bra framspelare. Sen har jag väl även fått med mig lite högre tempo från mina två säsonger söderut. 

De två säsongerna söderut som Andersson tar upp är 19/20 då hon spelade i Allsvenskan med Kalmarsund och säsongen efter då hon spelade i SSL med Västerås Rönnby. Trots att det gick bra i både Kalmarsund och Rönnby så valde poängmaskinen att flytta hem igen till den nyss avslutade säsongen. 

– Jag trivdes jättebra i både Kalmarsund och Rönnby men saknade hemma och mina nära lite för mycket.

Med tanke på din poängsuccé i Dam1an denna säsong och att du spelat i SSL tidigare. Är det många lag som hört av sig och försökt att värva dig nu?  

– Nästa säsong har jag faktiskt inte riktigt bestämt mig gällande än. Jag har några olika alternativ men trivs bra i Kalix med jobb och allt runtomkring vilket gör att jag inte bestämt något mer än.


TV: Alla 10 straffar i finalen av HJ18-SM

Straffläggning krävdes för att skilja Pixbo Wallenstam och RIG Umeå åt i Innebandyfestens HJ18-final, där Pixbo drog det längsta strået.

Den här artikeln handlar om: