Foto: Hälsinggården AIK
#ibsilly

Fyrfaldig svensk mästare till Herr1an

ANNONS

Snacka om att Herr1an-laget fått jackpott under silly-säsongen då man värvat in två spelare med sammanlagt 9 SM-guld.

Hälsinggården fick stora rubriker säsongen 19/20 då man värvade in Jonas Adriansson, Adam Fernqvist och Ciya Hajo från Falun. Vilket resulterade i att Hälsingegården vann Herr2an GUD och gick upp till Herr1an. Men det blev inte så många matcher den första säsongen i Herr1an då pandemin avbröt säsongen. Så årets säsong var den första hela säsongen för Hälsinggården som slutade med en nionde plats, en poäng i från nedflyttning. Av Falun trion var det endast Adriansson som spelade kvar den nyss avslutade säsongen. 

Men till kommande säsong vill inte Hälsinggården hamna i botten igen ser det ut som då de i förra veckan gick ut med att man hade värvat in den femfaldiga svenska mästaren Johannes Larsson. Förutom de fem SM-gulden med Falun kan 32-åringen även titulera sig världsmästare.

Men som en femfaldig svensk mästare inte skulle vara nog för att lyfta laget kommande säsong. Nu har man även gjort klart med en fyrfaldig svenska mästare och det är ingen mindre än Ciya Hajo som återvänder till Hälsinggården igen. 

– Vi kan med glädje meddela att Ciya Hajo, 35, återvänder till Hälsinggårdens AIK i herrinnebandyns Division 1 Västra Svealand kommande säsong, efter en kortare sejour i FBC Bollnäs. Efter en lång, framgångsrik karriär i IBF Falun kom Ciya till HAIK inför säsongen 19/20 och har spelat med oss sedan dess, förutom två avstickare till Bollnäs, varav den senaste i våras. Ciya bidrar med såväl poäng som hårt arbete, och är en pådrivare både på och utanför planen, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Hajo debuterade i Falun säsongen 08/09 och spelade 11 raka säsonger med mesta mästarna innan han trappade ner i just Hälsinggården säsongen 19/20.  

– Vi är fruktansvärt glada att Ciya väljer att återvända till HAIK nästa säsong. Det finns inte en motspelare som med handen på hjärtat kan säga att det är kul att möta Ciya. Bidrar med konstant hårt jobb och uppoffring, men underskatta för Guds skull inte hans förmåga att producera poäng, säger sportsligt ansvarige Marcus Jadewall.

Så till hösten återförenas Hajo med Adriansson och Larsson och tillsammans har trion vunnit 14 SM-guld. En medaljskörd som Hälsinggården nog är ganska så unika med i Herr1an. 


SSL-stjärnans sambo fystränare i Mullsjö: "Lite speciellt"

Sebastian Palmqvist berättar om SSL-laget Mullsjös försäsongsträning.

   

Den här artikeln handlar om: