#ibsilly
Internationellt

Två svenskar lämnar schweiziska klubben – en ansluter

ANNONS

En lämnar för SSL-laget, en flyttar hem och en ansluter från Warberg.

Ad Astra Sarnen gjorde inför säsongen en stor svensksatsning, där Micke Öhman tog över som huvudtränare och Alexander Rudd värvades in som lagets nya superstjärna.

Säsongen slutade dock med nedflyttning och både Öhman och Rudd har lämnat laget sedan tidigare. Nu säger ytterligare två av landets svenskar auf wiedersehen till Ad Astra: Oliver Forslind och Mathias Hagert.

Oliver Forslind lämnade Salem inför säsongen som gick men återvänder nu till svensk innebandy då han skrivit på för SSL-laget Dalen.

– Det kändes bra direkt när vi fick kontakt. Jag fick ett jättebra intryck av spelarna, ledarna och egentligen hela föreningen. Sen jag gillar sättet Dalen vill spela innebandy på, säger han i ett pressmeddelande från Dalen.¨

Tränare Mattias Hall om sitt nyförvärv:

– Oliver är en spännande spelare som jag tror har potential att bli väldigt viktig för oss redan i år. Han är skicklig på att hitta kreativa lösningar på trånga ytor och rör sig smart i anfallszon. Han jobbar dessutom hårt i alla riktningar vilket är viktigt för att passa in i vårt spelsystem.

Rutinerade Mathias Hagert flyttar även han hem till Sverige, men har ännu inte blivit presenterad av någon ny klubb.

En som däremot ansluter till Ad Astra, som nu tränas av Jakob Arvidsson, är forwarden Isak Stöckel, som under de senaste säsongerna gjort bra med poäng i allsvenska Warberg.


SSL-stjärnans sambo fystränare i Mullsjö: "Lite speciellt"

Sebastian Palmqvist berättar om SSL-laget Mullsjös försäsongsträning.

Den här artikeln handlar om: