Foto: Roland Osbeck
Superligan

Skrällnykomlingarna fortsätter värva spelare med SSL-rutin

ANNONS

Åkersberga har gjort sin tredje värvning inför debutsäsongen i Svenska Superligan.

Skrällnykomlingarna Åkersberga IBF fortsätter att förstärka laget inför den historiska debuten i Svenska Superligan. Man inledde silly season starkt med att värva rutinerade huvudtränaren Rickard Gustafsson och det följde man upp med att värva in Allsvenska poängdrottningen Therese Gustafsson, som även spelat fyra säsonger i SSL. 

Nu har man gjort klart med Veronika Jansson som även hon kommer med flera säsongers SSL-erfarenhet. Närmare två i Nacka och den senaste i KAIS Mora. Jansson som är född 2002 var kapten för Stockholms SDF-SM-lag som tog guld och forwarden har även meriter från U19-landslaget. 

– Veronica är en spelare som gärna tar plats och syns och hörs på plan, hon är inte rädd för att utmana sig själv och gör det som krävs för sitt eget och för lagets bästa. En spelare med god spelförståelse som är på rätt plats när det behövs i både det offensiva som det defensiva. En forward med ett riktigt vass skott och levererar gärna en och annan poäng så fort hon får chansen. Veronica är ett viktigt tillskott för laget då hon kommer med både erfarenhet och med en riktigt ledarstil. Hon kommer definitivt visa vart skåpet ska stå, skriver Åkersberga på sin hemsida. 

Veronica om förväntningarna på sin fjärde SSL-säsong:

– Jag har stora förväntningar inför kommande säsong. Det blir Ackers första säsong i SSL vilket blir väldigt spännande! Med rätt inställning, driv och vinnarskalle kan man ta sig hur långt man vill. Det gäller att stämpla in redan på försäsongen! Sen så är det absolut en stor utmaning att vara nykomlingar men då får vi bara se till att visa allt vi kan.

Åkersberga IBF Silly Season

Klara in

Therese Gustafsson, forward (Telge)

Rickard Gustafsson, tränare (Tullinge herr)

Veronica Jansson, forward (Mora)
 

Klara ut

-


Highlights SM-final: Thorengruppen-Pixbo Wallenstam 5-4

Den här artikeln handlar om: