#ibsilly-nytt
Foto: Hälsingegården
#ibsilly

Supervärvning i Herr1an - femfaldig svensk mästare

ANNONS

En femfaldig svensk mästare är klar för en comeback i förbundsserien.

Vi kan med glädje meddela att den synnerligen välmeriterade Johannes Larsson, 32, ansluter till Hälsinggårdens AIK i herrinnebandyns Division 1 Västra Svealand kommande säsong. 

Efter 10 säsonger i SSL med IBF Falun, 5 SM-guld, 56 landskamper och ett VM-guld la han klubban på hyllan efter säsongen 19/20, men förra säsongen blev det tre matcher för moderklubben Filipstad IBK i Division 2. Med sin rutin, poängstyrka, sitt kraftfulla spel och förmåga att spela på alla planens positioner kommer han bli oerhört nyttig för oss.

– Grymt kul att Johannes väljer att lira med HAIK nästa säsong. ”Jompa” är en kravställare som kommer höja allt i och runt laget. En ledartyp med ovärderlig rutin, säger sportsligt ansvarige Marcus Jadewall i ett pressmeddelande. 

Hälsinggården fick stora rubriker säsongen 19/20 då man värvade in Jonas Adriansson, Adam Fernqvist och Ciya Hajo från Falun. Vilket resulterade i att Hälsingegården vann Herr2an i GUD och gick upp till Herr1an. Men det blev inte så många matcher den första säsongen i Herr1an då pandemin avbröt säsongen. Så årets säsong var den första hela säsongen för Hälsinggården som slutade med en nionde plats, en poäng i från nedflyttning. Av Falun trion är det endast Adriansson som Johannes Larsson kommer att återförenas med kommande säsong. 


Det roligaste innebandyklippet någonsin

Kolla in straffen som gick helt fel från början till slut

    

 

Den här artikeln handlar om: